Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Philips 242E1GAJ/00 monitor...

Philips 242E1GAJ/00 monitor mennyire felelne meg nekem egy 10+ éves VA panel után?

Figyelt kérdés

[link]

Néztem róla videót, konkrétan az AnonimInc. -től, de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban mennyivel jobb képminőség, mint a régi ViewSonic VA panelem. Nincsenek nagy elvárásaim, de azért ne is mosott színeket adjon, csak azért mert gamer monitor. A mostani egy nagyon régi, irodai használatra tervezett, 60Hz -vel, és erősen szellemképes is, de a színekkel, meg a kontraszttal mindig is nagyon elégedett voltam. Új korában szinte tökéletesnek tűnt az akkori CRT után, de most új GPU miatt kénytelen vagyok átalakítóval használni, és sajnos nem az igazi. Ez a gamer monitor hozná legalább ugyanazt a minőséget színekben és kontrasztban, mint a régi, valamint kisebb ghostot produkálna a magasabb Hz és az alacsonyabb válaszidő miatt? Mert ha a mostanit túlhajtom a CRU nevű programmal vagy NVIDIA vezérőpultban, akkor kisebb felbontás által képs max 77Hz -ra, és már itt sokkal kellemesebb a játék, input lagg sokkal kisebb, meg mintha kisebb lenne a ghost is, bár az nem annyira számottevő, de azért érződik, és ez a szám semmi a 144 -hez képest.

Tehát alapvetően úgy mindenre használnám, mint a mostanit, de annak reményében, hogy játékban sokkal kellemesebb élényt ad. Ha mondjuk csak fele annyira ghostolna mint a mostani, az már bőven elég lenne nekem. IPS -el az a gond, hogy drágább ilyen frissítési rátával, na meg a háttérvilágítással gondjai vannak, és lutri, nem akarok az üzletbe szaladgálni vele újra és újra, mert nem olyan helyen élek, ahol ez egykönnyen megvalósítható, VA panellel meg van sok év megszokás és tapasztalat, és ettől jobb színminőség nem szükséges.

A régi modell, hogy legyen viszonyítási alap:

[link]

2021. márc. 23. 23:06
 1/1 anonim ***** válasza:

Önmagához képest általában minden monitor jó képet ad (feltéve persze, hogy nem pont egy rosszul sikerült darab extrém bevilágítással, meg hasonlók), vagyis ha nem teszed egymás mellé a kettőt, hogy azon stresszeld magad, hogy most akkor az új jobb-e mint a régi, akkor vélhetően elégedett leszel vele.

A kinézett monitor eleve full hd felbontású ami már egy előrelépés. A magasabb képfrissítési ráta a privát véleményem szerint inkább lelki dolog, mint emberi érzékekkel valóban észlelhető, de elfogadó vagyok mások agylövéseivel szemben. (Feltéve, hogy akarják mindenáron rám kényszeríteni a saját álláspontjukat)

A színhűségen sokat dobhat, ha mondjuk kalibráltatod a vásárlásnál. Én az Oáziscomputert ismerem, ahol ezt megcsinálják ha kéred, de nem tudom, hogy a kinézett típust forgalmazzák-e.

[link]

2021. márc. 24. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!