Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem látom 144nek a 144fps-t,mi...

Nem látom 144nek a 144fps-t,miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Néha nem látom 144nek a 144fps-t,hiába van meg és hiába van 144hz-re beállítva a monitor.

Olyan mintha 70-80 lenne játékokba,mitől?Valakinek hasonló?

Böngészéskor is szoktam észlelni, hogy nem folyamatos a kép ha tekerek lefele.

Rtx 2070 - AOC c24g1 monitor.

Előre köszi a segítséget!

#AOC #c24g1
2021. márc. 23. 17:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, nem mindenki látja pontosan a különbséget, esetleg 90-ig.
2021. márc. 23. 18:02
 2/8 A kérdező kommentje:

Ilyet én is hallottam, hogy valaki nem látja a 60 és 144 közt a különbséget. Nekem a szemem nagyon érzékeny az ilyenre, valszeg mert kb 2 éve használok 144et és már ahhoz is szokott.

Egyébként 1hete csinálja kb, remélem nem a szemem adta fel a képfrissítési sebességet. :C

2021. márc. 23. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha eddig működött, akkor az első tippem az lenne hogy elállítódott az oprendszerben valami. W10 alatt display settings -> advanced display settings -> display adapter properties -> monitor. Legördülő menüben meg látod hogy mennyire van állítva.
2021. márc. 23. 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom hogy a Windows beállításoknál nézz rá. Valamelyik nap nem értettem hogy az otthoni 5.1 es erősítő miért mindent sztereóban akar lejátszani hiába 6 csatornás Atmos hang van a filmhez... Na hát kiderült hogy valamiért magától visszaállt a laptopomon a hang kimenet 2.0-ra :D
2021. márc. 23. 20:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Wow. Tényleg srácok.

Ha nem vagyok gamebe akkor 144hz,amint elinditok valamit átvált 75hzra.

Na ez nagyon foos.

A baj, hogy minden indításnál megkell csinálnom,de legalább nem folyik ki a szemem. :D

Köszi szépen a helpet. Mindenkinek ment a +++.

2021. márc. 24. 00:34
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Nem is fogod látni, tekintve, hogy biológiai okokból a szem még nagyon ritka és extrém esetben sem képes 2 századmásodpercnél (50 Hz) gyorsabb változásokat érzékelni, esetleg csak közvetetten a villódzás tényét (mondjuk CRT monitoroknál), de ott is fizikai-biológiai képtelenség 80 Hz-nél többet érzékelni.

Sőt... igazából 25 Hz fölött sem magát a mozgást, a képkockák közti különbségeket érzi az ember, hanem a folytonosságot, és az esetleges képvillódzást.

De persze tudjuk, amint megjelentek a 144 Hz-es monitorok, tömegesen jelentek meg azok, akik a biológia szabályait áthágva hirtelen képesek lettek 10 ms alatti kölönbségek érzékelésére. Egész biztos vagyok benne, hogy ha megjelennének az 1000 Hz-es minitorok, akkor meg tömegesen jelennének meg azok, akik képesek 1 ms-os eltérések érzékelésére. Csodálatos, hogy a technika pár év alatt hogyan képes megnövelni az idegrendszerünk és az érzékszerveink érzékenységét!

Olyan ez, mint azok az audiofilek, akik aranyozott tápkábelt használnak a hi-fihez, mert hirtelen annyira érzékeny lett a fülük, hogy képesek lettek megérezni, hogy a hangfalhoz milyen összetételű vezetőn jut el a tápfeszültség. Az, hogy az erőműtől a házáig ugyanolyan kommersz alumíniumkábellel jut az áram, mint bárki máshoz, az cseppet sem zavarja őket.

Egyébként kifejezetten örülnék, ha a helyesírás, illetve a természettudományos műveltség is olyan rohamos ütemben nőne, mint az emberi szem érzékenysége...

2021. márc. 24. 09:07
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 istenem, legyen már ebből elég. A 24hz a hang miatt lett szabvány, alatta szaggatva hallod - nem a kép miatt. Semmi köze nincs a képhez.

Az meg hogy nem a mozgást, hanem a különbséget érzékeled - kapaszkodj meg, de a monitorod nem mozog, akár álló akár mozgóképet jelenít meg. Persze hogy a képek közti különbséget látod - de mozogna is a képek közti különbséget látnád, a folyamatos kép csak a fejedben létezik. A víz meg nedves.

A lámpás példád mutatja legjobban hogy mennyire nem vagy képben - a villódzásmentes égők 20-60kHz között járnak(k, mint 1000). Ja, azt már tényleg nem látod, csak épp ~416 szorosa az említett 144hz nek.

2021. márc. 24. 09:31
 8/8 anonim ***** válasza:

#6 os te nem csak sötétebb vagy mint a borult ég alatti éjszaka de még arrogáns is mellette.

Ha nem csak trollkodsz van számodra egy jó kis kísérletem. Ha kinyitnak az üzletek menj el Media Marktba, Best Byteba, Samsungba vagy akármilyen helyre ahol sok telefon ki van állítva. Keress 2 egymáshoz közel lévő készüléket ahol az egyik legalább 120hz-es kijelzővel rendelkezdik vagy akár 2 120hz es is lehet egymás mellett, de akkor az egyiket állítsd be 60-ra. Ezek után nyiss meg bármit ahol viszonylag jól lehet le fel görgetni a kijelzőn.

Megsúgom ég és föld a különbség 60 és 120 HZ között te biológus :DD. Sőt azt add össze, hogy még 60 és 90 hz között is elég látványos a különbség.

Még egy lány ismerősöm is azt mondta mikor megmutattam ezt neki, hogy a 60hz "darabosabbnak" tűnik a 120 mellett. Pedig ő nem gamer és mivel iphonos, telefonokon sem tapasztalt még semmit 60hz felett.

2021. márc. 24. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!