Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik tápok a legeslegveszély...

Melyik tápok a legeslegveszélyesebb tápegységek?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy tudjuk vannak veszélyes márkájú tápegységek. De elvileg köztük az ilyenek mint pl: M-Tech, MS-Tech, Kollink, Codegen, Akyga, TP-link kifejezetten veszélyesek. De azt mondják még van ezeknél is roszabb. Pl szerintem a Gembird, Hiditec, Spire, TOOQ, GP, Delux, Adata, Dell is a legalja. Mivel nekem anno egy TOOQ táp tette tönkre a gtx 480-as gépem. Egyik haveromnak az M-Tech 600w-s csoda gyulasztotta ki a gtx 780 ti gépet. És a Dell tápok is elvileg Max 270w tudnak leadni. Hiába vannak 500wnek feltuntettve és elvileg tönkre is teszik a géped.

Viszont vannak olyan tápok amiket félre ismernek. És nem mindegyik szeriájuk rossz pl: Approx, Keep Out, Segotep, Lc-Power, Gamdias, RPC, IBox, In Win, Mars Gaming, Rebeltec, Tacens

Nekem IBox tápom van már 3 éve egy gtx 1070 ti és egy i7 9700 non k mellett. És jól, gondok nélkül kihajtja a dolgokat. És még egyszer sem kapcsolt ki a gépem tőle. Elvileg a Tacensek is elég jók.

És amúgy csak a haverom mondja, hogy vannak életveszélyes tápok. Vagy tényleg van olyan ami képes olyan zárlatot okozni. Az M-Tech miatt valóban felgyuladhatott a gépe?

2021. márc. 22. 21:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
97%

Vargáné és Tsa

Bár az enyém még mindig működik :D

2021. márc. 22. 21:16
 2/20 A kérdező kommentje:
Először azt hittem tróll vagy. De most látom kajak van ilyen táp :D. De szerintem egy M-Tech tutti nem múl felül!
2021. márc. 22. 21:24
 3/20 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk az nem tudom mit vár, aki egy noname tápra rárakja a mindenkori csúcskártyás buildjét, ami azért fogyaszt...

Egy 460/760 buildet lehet simán vinne az idők végezetéig, de neeem...az utolsó fityinget elköltik a legfaxább hardverekre, aztán beteszik egy 5000 ft-os táppal, egy 3000 ft-os házba. xD

2021. márc. 22. 21:26
 4/20 anonim ***** válasza:
86%

Ez egy nagy baromság, amit ide hánytál.

Ha szerinted a Dell táp szar, akkor javallom beszélgess a Workstation userekkel. (A Dellben általában minőségi tápegység belek vannak, pl. Delta)

Vagy kiváncsi lennék, hogy a egy continuum mióta szar ?

Lehetne még kötekedni, de full felesleges

2021. márc. 22. 21:41
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Először is, három éve biztos nincs meg ez a konfig, i7 9700 alig másfél éve kapható. Másodszor a konfig 300W-t se fogyaszt. Értem én, hogy drága volt, de attól még nem fogyaszt sokat.

Másodszor, a jó tápegység ismérve pont az, hogy kikapcsol, amikor az túllépi a specifikációját. Ezt nem tudom miért hátrányként tünteted fel. A rossz tápegység működik úgy, hogy nem kapcsol ki probléma esetén és szép lassan a nagy feszültségingadozás hatására gyorsabban öregednek az alkatrészek, néha azonnal tönkremennek.

A csapnivalóságot nem csak abban mutatkozhat ki, hogy nagyobb címkét ragasztanak dobozra, mint amennyit valójában bír. Az a tápegység nem veszélyes, hanem átverés. Ez egyébként adódhat abból is, hogy régen gyártották, hiszen régen nem voltak nagy fogyasztású videokártyák, viszont nagy fogyasztású HDD-k és egyéb meghajtók igen. Ezért a régi tápegységek ágkiosztása úgy nézett ki, hogy a 12V ág nem volt lényeges, az is javarészt a processzor számára volt fenntartva. Régi minőségi 400W delta tápegységből se lehet mai konfiggal kihúzni 200W-nál többet. A régi Dell tápegységek is ebbe a kategóriába esnek.

Vannak olyan tápegységek, amik nem tudnak mit kezdeni az áramszünettel, vagy a brownouttal, nincsenek benne olyan védelmek, amik csak specifikus esetben kapcsolnak be (pl OTP-re, vagy ágankénti OCP-re gondolok). Ez nyilván csak akkor derül ki, ha megtörténik a baj, és hidd el, minden táptulajdonos egészen addig biztos abban, hogy jól döntött, amíg le nem ég a háza.

2021. márc. 22. 21:58
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

nem hiszem el, hogy a Vargánét lepontoztátok! :DDDDDD

Tényleg van ilyen táp! lefotóznám nekitek, de lusta vagyok a szuterénből előtúrni.

2021. márc. 22. 22:00
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Vargáné az örök... Egyszer a spanom Riva TNT-jét raktam be a gépébe, mert eladta a Gf 2ti-t, a Vargáné táp meg gondolta, és konkrétan szétrobbant. Még a vinyó is szikrázott! Krva kemény vlt... :D
2021. márc. 22. 22:04
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
😂😂😂😂😂😂😂😂
2021. márc. 22. 22:09
 9/20 anonim ***** válasza:
55%
Azokban az időkben egy Chieftec táppal nagy király volt az ember... Manapság meg odáig fajultak a dolgok, hogy egyes emberek szerint csak akkor vagy ember, ha van a gépedben egy 50ezres Seasonic. Nagyon ellett a népesség kapatva... Régen mindenki kodegánnyal rohangált, hol volt itt minden 2. embernek 40ezres tápja... Ma már képesek egyesek leírni azt, hogy egy 18ezres, FSP táp szar. :D
2021. márc. 22. 22:13
 10/20 anonim ***** válasza:
72%

Közben meg a csíftek és a szíszonik tápok belsőségét is ugyanazon a gyártósoron gyártják a Foxconn-nál....

Attól függ mit gyártanak, hogy milyen cetliket raknak a gépbe ami felmatricázza a tápot.

2021. márc. 22. 22:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!