Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Legjobb s775 processzor G31...

Legjobb s775 processzor G31 chipsetes gépbe?

Figyelt kérdés

kb 2010-ig megjelent játékokhoz raknék össze egy gépet az igényekhez megfelelően minél olcsóbban.

[link]

Nagy kérdés, hogy kell nekem a 4 mag? Valószínűsítem, hogy nem, hiszen nem igazán tudták kihasználni az akkori játékok, igaz? Vagy kelljen a 4 mag?

Azért a világmindenséget se fizetném rá, max 7 ezer forint (azt is inkább aliról, ha úgy tudok spórolni akár csak egy ezrest).

Ami a procilistában nem szerepel, az ugye a xeon procik. Az is érdekes lehet nekem. Azok közül mit érdemes?

Ja, és fogyasztás... látszik, hogy ez nem egy ultrabrutál alaplap, szóval nem akarom szarrányúzni sem. De tuning érdekes nekem ettől függetlenül. Bármilyen gányolás jöhet tehát, pin mod akár, és a többi.

Köszönöm a segítséget a kiválasztáshoz!

2021. márc. 17. 16:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Q9650, bár ezt nehezebb beszerezni, mint az egyel alatta levő Q9550-et.
2021. márc. 17. 17:47
 2/5 elistvan ***** válasza:
100%
Xeon L5420 (4mag 4x2,5ghz 50w tdp) nekem a tartalék gépembe )igaz az egy giga p35-alapú) ez van. Egy biost kell feltenned ami a mirokódot tartalmazza, aliról baióért beszerezhető. Tudok adni én is ha kel privátba keress meg! Előre nútolva van a láb adapterrel van megoldva.
2021. márc. 18. 16:13
 3/5 elistvan ***** válasza:
100%
A 7be beleférsz még postával is.
2021. márc. 18. 16:14
 4/5 elistvan ***** válasza:
100%
A p35-be alapfeszen megy 3Ghz-en.
2021. márc. 18. 16:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a javaslatot! Hasonlót választottam.

Közben találtam pár nagyon hasznos cikket. Végül egy L5408 mellett döntöttem. 4500 ebayen átalakítva 775-re.

Cikkek:

[link]

[link]

Majd meglátom hogyan tudok FSB-t állítani. Legrosszabb esetben is elmegy 380 körülre, ami a 8-as szorzóval 3 ghz feletti, szóval jó vagyok így.

De igen, ez az L-es széria mindenképp jó. Valamivel alacsonyabb fogyasztással tudják azonos órajelet tartani, mint az X vagy E, vagy az asztalik.

Az L5408-nak az a nagy előnye, hogy passzív szerverekbe tervezték, és 95 fokon kezd csak el throttlingolni. A többi L-es már 70 fokon. Szóval L-esek közül csak az 5408 ami meggondolandó. X és E procik 85 fokon. Persze az L nem is húzható annyira. Kb 440 fsb-t ír maximumnak. Az én lapom valószínűleg a közelébe se tud menni majd ennek 😃 ha nagyon elégedetlen leszek, akkor így rá kell mennem majd egy x5460-ra, annál 9,5 a szorzó.

Ezt az írást igazándiból csak itthagyom, hátha valaki idetéved egyszer hasonló téma miatt.

2021. márc. 18. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!