Ha a laptopom néhány hónapon belül a harmadik töltőadapterét fogyasztja el, azzal lehet a gond?
Adott egy tavaly év végén használtan vásárolt Asus laptop. Kifejezetten jó állapotnak örvend, használat közben semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam. Viszont három hónap alatt a harmadik töltő adja be mellette az unalmast. A gyáriját pár hét alatt fogyasztotta el nálam, azóta két utángyártott is ko. lett. Állandóan túlmelegszik az adapter, ez a második is csak azért húzta idáig mert folyamatosan figyeltem, és amikor már túl forrónak ítéltem, kihúztam. Most kb. egy órára hagytam magára figyelmetlenségből, és ki is sült mint a korábbi. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a lakás áramellátása problémás; rendszeresek az ingadozások és néha lecsapja ez-az a biztosítékot, viszont a többi műszaki eszközöm - beleértve a másik laptopomat és a számítógépet is - üzemel (közel) gond nélkül ezek mellett. Így nem egyértelmű, hogy a laptop veszi fel rosszul az áramot, vagy csak ez a típus háklisabb az áramellátás minőségére, vagy esetleg a véletlen műve, hogy a gyári töltő épp nálam adta be a kulcsot (9 éves gép), ezek az utángyártottak meg egyszerűen ilyen sz*rok. Ha valaki tapasztalt már hasonló jelenséget, kérem segítsen megfejteni mi lehet a probléma forrása és mik lehetnek a megoldások.
Laptop típusa: Asus Eee PC 1015PD
(Ez egy rendkívül kis teljesítményű, alacsony áramigényű netbook, ezért is tartom furcsának ezt az egészet.)
Ide villanyszerelő kell! Az egész házat át kéne nézni.
Vagy legalább kideríteni azt, hogy az ingadozás házon belül van csak, vagy már a hálózatról szart kaptok (pl mert a szomszéd ipari gépeket üzemeltet, amit pont ilyenek miatt tilos lakossági hálózatról. Minden tönkremegy így előbb-utóbb. a laptoptöltő a legkisebb. Ez viszi magával így a tv-t, hűtőt, mosógépet, mindent...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!