Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a laptopom néhány hónapon...

Ha a laptopom néhány hónapon belül a harmadik töltőadapterét fogyasztja el, azzal lehet a gond?

Figyelt kérdés

Adott egy tavaly év végén használtan vásárolt Asus laptop. Kifejezetten jó állapotnak örvend, használat közben semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam. Viszont három hónap alatt a harmadik töltő adja be mellette az unalmast. A gyáriját pár hét alatt fogyasztotta el nálam, azóta két utángyártott is ko. lett. Állandóan túlmelegszik az adapter, ez a második is csak azért húzta idáig mert folyamatosan figyeltem, és amikor már túl forrónak ítéltem, kihúztam. Most kb. egy órára hagytam magára figyelmetlenségből, és ki is sült mint a korábbi. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a lakás áramellátása problémás; rendszeresek az ingadozások és néha lecsapja ez-az a biztosítékot, viszont a többi műszaki eszközöm - beleértve a másik laptopomat és a számítógépet is - üzemel (közel) gond nélkül ezek mellett. Így nem egyértelmű, hogy a laptop veszi fel rosszul az áramot, vagy csak ez a típus háklisabb az áramellátás minőségére, vagy esetleg a véletlen műve, hogy a gyári töltő épp nálam adta be a kulcsot (9 éves gép), ezek az utángyártottak meg egyszerűen ilyen sz*rok. Ha valaki tapasztalt már hasonló jelenséget, kérem segítsen megfejteni mi lehet a probléma forrása és mik lehetnek a megoldások.

Laptop típusa: Asus Eee PC 1015PD

(Ez egy rendkívül kis teljesítményű, alacsony áramigényű netbook, ezért is tartom furcsának ezt az egészet.)

2021. márc. 17. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ezeknek a gépeknek nem szokott elromlani a töltője csak úgy, szóval ott az ingadozással lesz a gond. Jobban jársz ha veszel egy szünetmentes tápot, amiről az erre érzékeny eszközök tudnak működni. Ja, és felejtsd el az utángyártott töltőket.
2021. márc. 17. 15:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Ide villanyszerelő kell! Az egész házat át kéne nézni.

Vagy legalább kideríteni azt, hogy az ingadozás házon belül van csak, vagy már a hálózatról szart kaptok (pl mert a szomszéd ipari gépeket üzemeltet, amit pont ilyenek miatt tilos lakossági hálózatról. Minden tönkremegy így előbb-utóbb. a laptoptöltő a legkisebb. Ez viszi magával így a tv-t, hűtőt, mosógépet, mindent...)

2021. márc. 17. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!