A mai alaplapok (vagyis az integrált hálózati vezérlők) támogatják már alapból a 2000 Mbit/s sávszélességet?
Vagy ennek utána lehet nézni valahol a specifikációkban? Telekom 2000/1000 netet szeretnék beköttetni, egyúttal PC vásárlás előtt is állok. Nem tudom hogy egy mai modern alaplap pl. egy i7 10700k-hoz tudja e kezelni ezt a sávszélességet.
Köszi a válaszokat.
többségen még gigabites van. Soknál látok 1.5gbps csatit is. a 2gbps ritka.
igazi korlát majd az SSD lesz. torrentnél nálam kimaxol olyan 70MB/s-nél, ami 560mbps. Szóval még a gigabitet se tudom kihasználni. A procinak amúgy sima ügy. Ez egy sata SSD max 400MB/s szekvenciális írással. Torrent az különleges felhasználás, mert nem szekvenciálisan ír, hanem kis fájlokat össze-vissza, amiben az SSD is sokkal lassabb a maximális sebességénél. Tehát a sebesség nyegyede alatt voltam. De ha netről szednék le nagy fájlt, akkor az tud jönni gigabittel, mert szekvenciális írás. Csak általában ilyen szerver sávszálességeket semmilyen szolgáltató nem ad. Tehát egy steamről vagy ps/xbox hálózatról sem jön le gyorsabban egy játék sajnos. Nem tudnak biztosítani. Otthonra jelenleg nem igazán van értelme ekkora sebességeknek így. 500mbps is bőven elég. (Nem ismerem a telekartell csomagjait, szóval ha van olcsóbban, akkor jobban megérheti)
Esetleg ha van valamilyen különleges igényed, ami ki tudja használni a sebességet, akkor jó.
Nameg ott van az is, hogy felfelé bármikor lehet módosítani a szerződést. Lefelé nem szokták engedni. Vagy lehet megérné első körben hűség nélkül megkötni, aztán kipróbálhatod, hogy mit tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!