Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az asztali gép olcsóbb vagy...

Az asztali gép olcsóbb vagy az ugyanolyan teljesítményű laptop? Ugyanakkora monitor mint a laptophoz, kb 14 col vagy max kicsit nagyobb, közepes teljesítmény. Ilyenkor melyik drágább?

Figyelt kérdés

2021. márc. 14. 00:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Jó szellőzésű ház, jó ventillátor kell, és egy mukkot nem fogsz hallani. Nekem NZXT S340 házban van i5-6400 meg GTX1060, Alpenföhn ventikkel meg be quiet CPU hűtővel. Alapjáraton a videokártya ventik állnak, cpu hűtő és házhűtő ventik pedig minimál fordulaton forognak, nincs hangjuk.

Lényeg hogy ne csillivilli RGB ledes gépházat vegyél, hanem jól szellőzőt.

2021. márc. 14. 09:26
 12/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

van passziv hutesu laptop sok, persze normalis teljesitmenyuek jo dragak...

asztalit is tudsz teljesen pasziv hutesut osszerakatni amit igy nem kell eldugnod...

mindenkit zavar a venti (es egyeb) zaj

neked a toleranciad a tureshatarod alacsony

sajnos eleg messze lehet hogy olcson hangtalan nagyteljesitmenyu gepe lehessen embereknek

ez lesz a jovo, hisz ezt igenyli mindenki, de ha nem tudnak gyartani meg akkor hogyan?

2021. márc. 14. 09:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi
2021. márc. 14. 09:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Mindenképpen asztalit vennék a helyedben. Nagyobb hatásfokú a hűtés, alkatrészt könnyebb cserélni benne és szabványosabb, mint egy laptop (nincsen függés a készükékház kialakításától és az egyedi tervezésű laptop alaplapoktól, meg bővíthetőbb is. Meg úgy relatíve olcsóbb is mint a laptop. A laptopoknak sosem lesz olyan jó hatásfokú hűtése, mint az asztalinak és rövid idő után nem tudja annyira hűteni a procit, így a az visszaveszi a teljesítményt, hogy ne főjjön meg. Egyszer kivittek helyszíni vágónak Erdélybe tizenpár napra, ott nappal meleg volt és magas volt a páratartalom, ha délelőtt 10-ig nem vágtam az anyagok jó részét, akkor utána már imádkozni kellett, hogy időben kiexportálódjanak, anyagok, mert még haza is kellett küldeni őket estig. Az internet is karcsú volt. Egy idő után nem volt elég a hűtés és drasztikusan visszavette a saját teljesítményét. Akkor hátrány volt, hogy laptopon dolgoztam, pedig amúgy akkora verte a céges asztali munkaállomást, amin akkoriban dolgozta és bántam, hogy inkább nem azt vittük akkor ki.

Akkor vegyél laptopot, ha számít a hordozhatóság.

dec. 7. 12:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez így 3 év elteltével biztos hasznos a kérdezőnek :D
dec. 7. 12:36
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igaz. Nem néztem. Csak feldobta a kérdést a Gyakori :D
dec. 7. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!