Honnan tudom eldönteni hogy nekem VGA vagy DVI átalakító kell?
Figyelt kérdés
Először is: TOTÁLISAN analfabéta vagyok a számítástechnikához, és mindenhez ami azzal foglalkozik, ezért próbáljatok meg nem meglincselni ezért a kérdésemért, de elvégre erre van ez az oldal :D Szóval szeretett ps4emhez szeretnék hdmi átalakítót vásárolni, mert jobban preferálom a monitort, mint a TV-t, viszont nem tudom hogy nekem milyen monitor kábelem van. Próbáltam utánakeresni, de az egyetlen dolog amit találtam és meg is értettem, hogy a VGA az kék, a DVI pedig fehér, viszont az enyém fekete :D Hogy tudnám megállapítani hogy milyen fajta monitor kábelem van?2021. márc. 12. 09:50
1/8 anonim válasza:
Ne a színt nézd, hanem a kimenetet és a bemenetet. Kábel esetén nézd meg a két végét. (Mondjuk ez nem igényel számtech ismeretet, hanem pici gondolkodást.) Majd guglizz rá a vga-ra, dvi-re, hdmi-re, stb. és már látod is, hogy milyen kábeled van
DVI-ből van DVI-a, DVI-d és DVI-i. Más a lábkiosztásuk
Nem feltétlen kell átalakító, olyan kábelt is vehetsz, ami dvi-hdmi. MOndjuk az átalakító elviekben olcsóbb, de majd úgyis látod, ha keresed a terméket
2/8 anonim válasza:
Milyen monitorod van? Így sokkal egyszerűbb.
3/8 A kérdező kommentje:
Egy HP Compaq LA2405x monitorom van :)
2021. márc. 12. 12:48
4/8 anonim válasza:
5/8 anonim válasza:
Ez aztán jól el van látva csatlakozókkal. Szerencsére a VGA-t elfelejthetjük. Választhatsz DVI-D és DisplayPort közül. Mindkettő digitális, a VGA-val ellentétben, képminőségben talán nincs semmi különbség, viszont a DVI-D csak 60Hz-es képfrissítést támogat, bár ennyi talán elég a PS4-hez. A DisplayPort jóval újabb, úgyhogy ha lehet választani, én ezt ajánlom. A generáció szerintem mindegy (pl. 1.3). Hang viszont nincs a monitorodon, azt külön kell megoldani, amihez lehet, hogy egy drága, optikai hangbemenettel rendelkező erősítőre, vagy aktív hangfalra is szükség lesz.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :))
2021. márc. 12. 13:28
7/8 anonim válasza:
Ja bocs tudom, itt tilos arra biztatni az embereket, hogy önállóan próbáljanak boldogulni, elfelejtettem. Mea culpa balfaszok.
8/8 anonim válasza:
#7 Aki nem ért hozzá, annak egyáltalán nem egyértelmű. Azt gondolhatja, hogy ez a csatlakozó hasonlít a portra, de nem lehet biztos benne. Mondjuk lenne hang a monitoron, és venne egy HDMI-DVI kábelt, a PS4-en meg nincs analóg hangkimenet, szerinted mit szólna ***?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!