Bitcoint megéri bányászni ÚGY,hogy a gépet nem járatom fölöslegesen,szóval a gép csak akkor van bekapcsolva,hogyha youtubozok,játszok,vagy digitális oktatás van,vagy TÖBB áramot használ E a gépem akkor,HOGYHA bevan kapcsolva a BTC bányászat?
Én úgy tudom, hogy a bányászgépek 0-24-ben mennek és egy gép egy videokártyával így sem keresi meg még a melegvízre valót se. Ha te viszont csak néhány órát akarsz bányászni naponta, akkor csak az áramot pazarlod. Persze, ha csak tapasztalatszerzés a cél akkor próbáld ki, de meggazdagodni nem fogsz belőle.
Jellemzően a bányászatra külön gépeket építenek sok videokártyával és ingyen szerzik az áramot hozzá.
Kryptovalutát bányászni csak így éri meg:
Na meg mellé egy saját erőmű.
Ami ezeknél kisebb(otthon a szoba sarkában egy gép a villanyóráról), az csak bohóckodás.
Összefoglalnám neked az eddigi válaszokat.
NEM ÉRI MEG.
#3-as vagyok, egyébként a kérdésre válaszolva: jellemzően igen, többet fogyaszt, tekintve hogy maga a GPU, és főleg a VRAM-ot is pörgeti megállás nélkül, és jellemzően egy PC-ben a VGA a legéhesebb hardver.
Persze ez csak egy általános válasz, mert minden kártya/generáció/architektúra/VRAM típusa (GDDR5/6/6X) válogatja, hogy pl nagyobb GPU órajellel nagyobb a hashrate, vagy elég csak a memóriát húzni. Jellemzően nvidia kártyáknál a GPU órajelet lejjebb kell húzni, a memóriát fel, ameddig stabil, illetve a power limitet minimum környékére, szintén ameddig stabil.
Ilyen pár órákra nincs sok értelme, főleg mivel akkor a leghatékonyabb, ha nincs semminemű interakció a gépen, és így szinte teljesen kitudja használni a kártyá(ka)t.
De alapvetően ha már van egy kicsit izmosabb kártyád, és szeretnél egy is zsebpénzt, akkor igazából semmi hátránya, Ethereum jelenleg megint a csúcson van.
Persze a bányászat+játék, illetve intenzívebb kártyahasználat mellett nagy esély van az FPS droppokra, néha-néha megakadhat a rendszer miatta, tehát a kettőt ne ha nem muszáj.
Én a saját 2070 Super-emmel tolom, megy ha nem vagyok gépnél, így jellemzően a 80-90€ (30-35.000Ft) havi profit megvan kb, és a ventik is csak 60%-on mennek, átlag 50-53°C-os GPU-val. Minőségi pasztával, thermal padokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!