Elvi szinten lehetséges lenne kvantumszámítógéppel emulálni egy egyszerű x86_64 alapú számítógépet, Windowst telepíteni rá, és nagyságrendekkel nagyobb teljesítményt elérni, mint a sima procikkal?
Nem tudom, hogy pontosan ideillő-e a Turing-teljesség fogalma, de a kérdésre válaszolva: szerintem abszolút.
Legalábbis ha "hagyományos" logikai kapuk meg valamiféle memória rendelkezésre állnak, akkor simán.
Ha meg valami másra fognak épülni mint a mostani áramkörök, akkor azt feltételezve, hogy az univerzális célú eszközöket vesszük csak figyelembe, akkor már SZERINTEM egy 10-20-szoros teljesítményjavulásnál is megérné átváltani ezekre, és emulálni.
Mert ha valami nem lenne alkalmas "minden" dologra HATÉKONYAN, akkor azt én a számítógép jelenleg használt fogalmába nem foglalnám bele.
#3-as!
Azért a bitcoin nem ilyen egyszerűen működik. :) Maradjunk annyiban, hogy elvileg gyors lesz, ha lesz.
Elvi szinten sem emulálható.
A hagyományos win megoldások a bit re épülnek 0,1. A kvantum számítógépnél nem bit van hanem kvantumbit.
Egy kvantumbit nullát, egyet vagy ezek kvantum-szuperpozícióját tartalmazhatja, ami végtelen számú állapotot tesz lehetővé. Egy kvantumszámítógép ezeket a kvantumbiteket kvantum logikai kapuk használatával manipulálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!