Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja a hibát (VGA...

Mi okozhatja a hibát (VGA probléma)?

Figyelt kérdés

Nos a helyzet a következő:

Vettem egy használt xfx R7 370-et nemrég működő állapotban. A napokban összeállítottam egy új pc-t, viszont a probléma az, hogy ezzel a vga-val nem ad jelet és teljesen fekete képernyőt látok, nem bootol, nem tudok a biosba se belépni. A VGA ventije felpörög és az alaplapi LED se jelez semmi hibát.

Találtam otthon egy GT 210-et, azzal pedig működik minden hibátlanul.

- biost frissítettem

- tápcsatlakozoval összekötöttem normálisan

- a gt 210 DVI kábellel használtam, mert csak az van rajta, az r7-et pedig hdmivel használtam (volna)

- a vga-val kötöttem össze, nem az alaplaplapi hdmivel

Esetleg valakinek ötlet, hogy mi lehet a probléma? :)

Spec: Asus Prime a320m-k

Ryzen 3 1200

8gb 2133mhz

500w fsp hexa

2021. márc. 9. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Más gépben működik a VGA?
2021. márc. 9. 21:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Pár napja működött. Hardveraprorol van, az előző tulaj benchmark, valamit játék közbeni képeket küldött (megbízható eladó sok pozitivval). Szóval elvileg működött, de személyesen nem láttam. Sajnos jelenleg nincs lehetőségem kipróbálni másik gépben.
2021. márc. 9. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Csatlakozósort tisztítsd meg 90%-os alkohollal, illetve amikor bent van a kártya mozgasd meg kicsit jobbra-balra, hogy a csatlakozósor érintkezői is jól érintkezzenek. A tápnak ki kellene bírnia a terhelést, de érdemes lenne egy nagyobbat kölcsönkérni próbára. A GT210-nek töredéke a fogyasztása.
2021. márc. 9. 22:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezt majd kipróbálom. Elvileg bőven elég kéne legyen a táp, hivatalos weboldal 400-at ajánl.

Még egy olyan dolgot nem írtam, hogy egy monitor tv-hez tudom csak csatlakoztatni hdmi-vel, mert csak olyan bemenet van mindkettőn, tehát nem hagyományos monitorral lenne összekötve. Ez okozhatna ilyen gondot?

2021. márc. 10. 00:28
 5/5 anonim ***** válasza:

(((egy monitor tv-hez tudom csak csatlakoztatni hdmi-vel,)))

IGEN

Próbáld a monitort áramtalanítani majd a gépet BE és átunna a monitort BE

2021. márc. 10. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!