Ezekkel az eszközökkel lehet tisztítani a számítógép belsejét?
Lassan ki kellene portalanítanom a számítógépem belsejét, de azt olvastam porszívóval nem biztonságos, ezért néztem sűrített levegőt és alkohol sprayt.
Esperanza ES103 sűrített levegő 400ml
DELIGHT 17289C 100% alkohol spray
Ezeket biztonságosan lehet használni egy számítógép belsejében? És hogyan kellene őket használni? Pl. az alkohol sprayt ráfújhatom a videókártyára és letörölhetem?
(A gépet előtte áramtalanítva stb.)
Alkohol nem kell neked. Az max rászáradt pasztánál jön jól. És nem ez a fajta, hanem a 95%+ izopropil változat való elektronikai tisztításra. Ezt felejtsd el, nincs rá szükség otthoni haszálatban.
Porszívóval valóban nagyon óvatosnak kell lenni, de lehet. Nem ajánlom, ha még sosem csináltad. A sűrített levegő jó. Amit még tudok javasolni, az ecset. Természetes anyagú legyen (hogy ne töltődjön fel), és műanyag/fa foglalatú, hogy ne karcoljon.
Proci újrapasztázás érdemes ilyenkor, ha tapasztalsz melegedést. MX-2 kezdőknek megfelel.
És természetesen az egészet érdemes kivinni és a szabadban csinálni. Lakásban porolni nagyon rossz ötlet. Én ezért vagyok porszívózásra kényszerülve, mert lakás, nincs kinti rész. Minimumon megy, kefés fejjel, távol az alkatrészektől. És az ecsettel fellazítom, a porszívóval meg felszedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!