Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fáj a szemem ha monitoro...

Miért fáj a szemem ha monitoron olvasok, meg rossz rajta olvasni ?

Figyelt kérdés

VA paneles aoc monitor 31,5 inch-es.

Pedig txt modra kapcsoltam, de akkor is.

2021. márc. 6. 15:16
 1/6 anonim válasza:
Sokat néztél monitort? Mert akkor ez az oka!
2021. márc. 6. 15:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem, nem sokat nézzem.

De ha csak böngészők neten vagy játszom nem bántja a szemem.

Vagy ennyire rossz ez a VA panel olvasásra?

2021. márc. 6. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Vedd lentebb a fényerőt, ha 20% felett van, az már ok lehet arra miért fáj a szemed.

Ha van, akkor kapcsold be a "kék fény szűrő" funkciót vagy "kék fény elleni védelmet" elsőre sokkal sárgábbnak fog tűnni a képernyő, de amint hozzászokik a szemed egy idő után a fájdalom is el fog múlni.

Nekem régebben volt hogy napi 6-8 órát ültem a gép előtt és rengetegszer fájt a fejem és mindig a szememről. Nem tudtam mi okozza, aztán utána olvastam és kiderült hogy a rosszul beállított monitor órákon keresztüli nézése leterhelte a szemem. Szóval lentebb vettem a fényerőt (most 15%), mivel nincs kék fény szűrő az én monitoromon, így szimplán a kék színt lentebb vettem 10%-kal. Azóta nagyon ritkán fáj a fejem, a szemem egyáltalán.

Másrészről ha egy adott könyv nagyon érdekel, inkább vedd meg kézzelfogható könyvként.

2021. márc. 6. 16:19
 4/6 A kérdező kommentje:

3-as

Köszönöm a hasznos tanácsokat be is állítom a dolgokat.

Sulis dolgokat kell másolnom.

könyveket én is jobb szeretem kézzelfogható formában.

2021. márc. 6. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:
A windows10-ben alapból van kék fény szűrő. Keresésbe írd be, hogy Éjszakai fény vagy Night light
2021. márc. 6. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Pwm vezérlésű a háttérvilágítás és villódzik? Nehéz észrevenni, de gyorsan fárasztja a szemeket.
2021. márc. 7. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!