AC wifi mellett van még jelentősége az ethernet csatoló hiányának?
kollegám vergődik mert vadi új laptopján nincs ethernet csati.
Hát azt én se értem egy fél milliós üzleti gépbe ez hogy nem fért bele... de mindegy.
a kérdés inkább az hogy egy AC wifi mellett van bármi jelentősége hogy nincs benne egy gibabit ethernet controller?
azért megkérdeztem a kollegámat aki annyira hiányolja az utp-t hogy mégis mikor lógott utoljára vezetékes neten? akár az irodában akár otthon? (mert kocsiban nyilván nem...)
a válasza: háááááát nem is emlékszem rá....
hát ezzel én is így vagyok. az utóbbi 10 évben nemigen.
"hát ezzel én is így vagyok. az utóbbi 10 évben nemigen."
Nincs ezzel baj, használd egészséggel. De arról győzködni másokat hogy ez mekkora királyság és minden más megoldás használhatatlan... az hidd el nem jó irány!
"A megoldás amúgy egy egyszerrű USB-s hálókártya"
Cégnél is van ilyen laptop amin nincs csak WiFi. Gyártócsarnokban nincs WiFi, minden berendezés kábelezett etherneten megy (profinet) had ne részletezzem miért).
A laptophoz is USB-s ethernet adapter van. Kicsi csatlakozóval bedugva kicsi kábelen lógó kolonc, abba UTP.
Használat szempontjából borzalmasan rossz megoldás.
Persze hogy van. Ha választani lehet, én mindenhol az Ethernetet használom. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés...
A WiFi csak szükségmegoldásnak illetve mobileszközökhöz való.
Én pl 6 éve nem használok mást, csak wifit.
Nekem sem letöltés sem ping nekem nem számít.
Szerintem itt az emberek kèt külön dologról beszèlnek, aki magánba, vagy jóèg tudja milyen formában telepìtget itt-ott, ott van lètjogosultsága.
Nagyvállalti környezetben a százasával vett üzletiknèl nincs, ott ha az ember rohangál vele, akkor wifin van, ha a helyèn ül, akkor meg dokkolón, amibe már benne van az ethernet kábel.
Irodaházakban meg hasonló helyeken senki nem fog szabadon lógó kábeleket dugdosni a gèpèbe, ha 25 percenkènt megy vele valahová. Erre való a dokkoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!