Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AC wifi mellett van még...

AC wifi mellett van még jelentősége az ethernet csatoló hiányának?

Figyelt kérdés

kollegám vergődik mert vadi új laptopján nincs ethernet csati.

Hát azt én se értem egy fél milliós üzleti gépbe ez hogy nem fért bele... de mindegy.

a kérdés inkább az hogy egy AC wifi mellett van bármi jelentősége hogy nincs benne egy gibabit ethernet controller?

2021. márc. 6. 12:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

azért megkérdeztem a kollegámat aki annyira hiányolja az utp-t hogy mégis mikor lógott utoljára vezetékes neten? akár az irodában akár otthon? (mert kocsiban nyilván nem...)

a válasza: háááááát nem is emlékszem rá....

hát ezzel én is így vagyok. az utóbbi 10 évben nemigen.

2021. márc. 6. 15:03
 12/20 anonim ***** válasza:
Az a baj az Ethernet csatikkal, hogy nagy, ma meg már a keskeny dizájn nem engedi meg. Amúgy párom online táncórára jár, amíg a tanár wifiről nyomta követhetetlen volt az egész, mert szakadozott az adás. Aztán rá lett szólva, hogy húzza már be azt a kábelt, mert ez minden csak óra nem. Behúzta, azóta betonstabil. A szüleim viszont nem hajlandóak, mert hogy ronda. A nappali vasbeton, bárhova teszik a routert, az sehogy se lő be, csak jelfoszlányokat, ami hol jó, hol nem. Az étkezőből bluetoothon zenét se lehet lőni az erősítőre, mert percenként megszakad. De inkább szopnak vele, mint a kábel...
2021. márc. 6. 15:03
 13/20 anonim ***** válasza:
Kieg #12-höz. Ott telefonálni is alig lehet, a Telekom pár éve az ablakkal légvonalba tett egy tornyot, így az jó, de így is csak 3 pálcika a térerő. A Voda viszont konkrétan megszakad ha oda bemennek.
2021. márc. 6. 15:06
 14/20 Szirty ***** válasza:

"hát ezzel én is így vagyok. az utóbbi 10 évben nemigen."

Nincs ezzel baj, használd egészséggel. De arról győzködni másokat hogy ez mekkora királyság és minden más megoldás használhatatlan... az hidd el nem jó irány!

2021. márc. 6. 15:08
 15/20 anonim ***** válasza:
#13 Na pl az ilyen helyekre elengedhetetlen lenne a kábelezés. Egy kicsivel jobb a helyzetem de nekünkis szinte minden szobában van egy router amikre vezetéken megy át a jel és onnan szórja tovább a wifit mert anélkül szinte semmisem menne át. És mégis együtt tudunk vele élni mert van kábeltakaró, ami le van festve a szobával egyszínűre. Felesleges kábelek sem lógnak mert ahol hosszabb akár a táp akár az utp, ott kábelkötegelővel összevannak hajtva és kötve.
2021. márc. 6. 15:12
 16/20 anonim ***** válasza:
Az AX sem tud semmilyen módon olyan alacsony pinget, mint a kábel. A megoldás amúgy egy egyszerrű USB-s hálókártya. Párezer Ft.
2021. márc. 6. 15:22
 17/20 Szirty ***** válasza:

"A megoldás amúgy egy egyszerrű USB-s hálókártya"

Cégnél is van ilyen laptop amin nincs csak WiFi. Gyártócsarnokban nincs WiFi, minden berendezés kábelezett etherneten megy (profinet) had ne részletezzem miért).

A laptophoz is USB-s ethernet adapter van. Kicsi csatlakozóval bedugva kicsi kábelen lógó kolonc, abba UTP.

Használat szempontjából borzalmasan rossz megoldás.

2021. márc. 6. 15:26
 18/20 Alex Fly ***** válasza:
100%

Persze hogy van. Ha választani lehet, én mindenhol az Ethernetet használom. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés...

A WiFi csak szükségmegoldásnak illetve mobileszközökhöz való.

2021. márc. 6. 17:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Én pl 6 éve nem használok mást, csak wifit.

Nekem sem letöltés sem ping nekem nem számít.

2021. márc. 7. 09:17
 20/20 Hintalow ***** válasza:

Szerintem itt az emberek kèt külön dologról beszèlnek, aki magánba, vagy jóèg tudja milyen formában telepìtget itt-ott, ott van lètjogosultsága.

Nagyvállalti környezetben a százasával vett üzletiknèl nincs, ott ha az ember rohangál vele, akkor wifin van, ha a helyèn ül, akkor meg dokkolón, amibe már benne van az ethernet kábel.

Irodaházakban meg hasonló helyeken senki nem fog szabadon lógó kábeleket dugdosni a gèpèbe, ha 25 percenkènt megy vele valahová. Erre való a dokkoló.

2021. márc. 10. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!