Jelenleg egy Seasonic S12III 650W-os tápom van, ami 2 hónapos, de én kissé hangosnak találom. Szeretnék egy olyan tápegységet venni, ami szinte hangtalan, 600-650W-os, és kijön 25-30 ezer forintból. Néztem már CM MWE White-ot, Thermaltake TR2 S-t, meg Smart BX1-et, FSP Hyper K PRO-t, amiről azt mondták, hogy jó halk, de nem tudom, hogy igaz-e. Segítség!
Értem. Éppen ezt a tápot néztem. Jó választás ez? Mgebízható? Nem sokat hallottam a márkáról, de ez valószínűleg az én tájékozatlanságomnak tudható be.
Egyik legjobb tápegység a piacon ebben az árkategóriában.A gyártóról pedig annyit hogy a legendásan jó EVGA G és P szériáknak jó ideig ők csinálták a belsejét, az egyik legpatinásabb gyártó.
2021. márc. 3. 11:25
4/11 anonim válasza:
Egy tipp: minél nagyobb a tápegység hatásfoka, annál kevesebb hő termelődik = annál kisebb dolga van a ventilátornak. Te most 80%-os hatásfokú tápegységeket mutatsz, amik óriási mennyiségű hőt termelnek.
600W egy mikrohullámú sütő teljesítménye, óriási mennyiségű hő keletkezik ilyen kétvideokártyás setupoknál. Még akkor is sok, ha csak a tápegység veszteségét számoljuk. Most gondolj bele, hogy van egy 80%-os hatásfokú tápegységed, 600W előállításához 750W áramot vesz fel a konnektorból, 150W-t eléget. Egy 150W-s TDP-jű processzorhűtő önmagában 15-20 ezer forint. Ha azt akarod, hogy némán üzemeljen, akkor rá fogsz költeni 25 ezret. Te ennyiből tápegységet akarsz vásárolni, pedig csak a hűtése kerülne ennyibe. Ezt nem tudom hogyan gondoltad.
21 ezer. Van eco gomb ami ha aktív kevesebb energiát használ így halkabb is.
2021. márc. 3. 11:33
7/11 anonim válasza:
#6 az eco gomb úgy működik, hogy kikapcsolja a ventilátort 30% alatt. Azért fogyaszt kevesebbet (1 wattal), mert nem pörög a ventilátor. Az FSP tápegységekbe jellemzően csapnivaló ventilátorokat raknak, silent buildbe nem pakolunk fsp tápegységeket, maximum ha teljesen passzívak.
2021. márc. 3. 11:36
8/11 elistvan válasza:
Azért nem hinném hogy az összesbe. Ez már nem a legalja kategória ennyiért.
2021. márc. 3. 11:43
9/11 anonim válasza:
#8 20 ezer forintért de, a legalja a 750W Gold hatásfokú tápegységeknek.
2021. márc. 3. 11:59
10/11 A kérdező kommentje:
Megrendeltem Emagról a 650-es Leadex III-ast. Pénteken érkezik, majd beszámolok. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!