Ha nagyrészben játékra használom a gépet akkor melyik a fontosabb a proci, vagy a videókártya?
Májusban jön ki egy játék amit nagyon várok és még azelőtt szeretném upgradelni a gépet, persze nem csak ez az egy játék miatt. Mostani setup: Videókártya: amd radeon hd 5700
Proci: amd phentom II X4 955. Nézegettem és már nagyon szeretnék cserélni egy i5-i7 procira és lehetőleg egy sokkal jobb videókártyára is, ha van bármi ajánlás nyugodtan várom őket :)
Mind a kettő nagyon fontos.
Egyébként szerintem meg a kártya sajnos nem csak a te döntésed lesz, mivel alig lehet kapni bármit is (ha utána nézel).
Alapjáraton a videokártya a lényegesebb, egy jobb, mai közép-kategóriás proci elég időtálló a maga mondjuk 6/12 mag/szál kombójával.
De nyilván nem rakhatsz egy felső-kategóriás kártyát a jelenlegi procid mellé, mert hatalmas limit lesz, semmi értelme nem volna.
Fölösleges hardver cserélned, neked teljes konfig csere kell.
Videókártyát csak használtan
10400F nagyon jó áron van. már láttam 42 ezerért is hardveraprón! (új 3 év gar.)
ennél feljebb lehet menni, csak az ár-érték csökken. Jelenleg nem érdemes.
videokártyát tekintve 3070 teljesítményig bátran lehet menni egy ilyen procival, az nem lesz limites. A mostani őrült időkben ez a 400 ezres kategória felett van 😃
szóval használtan RX580 / gtx 1060-at ajánlanám. 80-100 ezer körül vannak (4 gigásak). Ha az új résznek ez kevés, akkor viszont fel kell menned 150 ezerig. 1660 super, gtx 1070, rtx 2060 radeon 5600/5700 xt
Nagyon minimum 300 ezer lesz. Ha kell az erősebb VGA, akkor 350. Utóbbi a valószínűbb.
(Pluszonfó: 10100-ak nagyon megdrágultak 30 ezerért voltak, most 36-40. Így már nem éri meg. Akkor 45-ért a 10400F ad +2 magot, azaz másfélszer többet ér.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!