Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Még új WD Blue HDD, de már...

KmsRys kérdése:

Még új WD Blue HDD, de már van rajta 4 gyenge szektor. Miért?

Figyelt kérdés

Az öcsém számítógépében bedöglött a régi vinyó, ezt nemrég kicseréltem egy WD Green SSD-re és egy WD Blue HDD-re (nekem is ugyanilyenek vannak). Tegnap feltelepítettem egy nyomtató illesztőprogramot arra a gépre, utána csak kíváncsiságból letöltöttem a HD Sentinelt is. Kicsit megijedtem, hogy 99% volt a kondíció, és 2 gyenge szektor is volt. Ma viszont már 98%, és 4 gyenge szektor. Mitől romolhat ennyire gyorsan? Az operációs rendszer az SSD-n van, de az teljesen 100%-os, szóval csak a vinyó romlik.

Lehet, hogy a Windows 10 rongálja? Csak mert hallottam már ilyenről. Bár nekem is ugyanilyen SSD és HDD van, mégis 100%-os mindkettő, pedig az enyémek még idősebbek is 2 héttel. Bár én más operációs rendszert használok, Linux Mint-et és Ubuntut. Szóval lehetséges, hogy tényleg a Windows rongálja? Mert nálam Linux alatt hibátlanok, tesómnál Windows alatt pedig már romlik!

Ha nem az operációs rendszer, akkor mi lehet az, ami rontja az állapotát? Jól van rögzítve, ütés nem éri, a hőfoka se magas (30 celsius fok körüli), akkor mi lehet a gond? Lehetséges lenne megállítani a rohamos állapotromlást? Netán kijavítani rajta a hibákat? Február 2.-én lett beszerelve.

2021. febr. 27. 13:48
 1/4 anonim ***** válasza:
40%
Arra még nem gondoltál hogyhülyeséget ír a HDD Sentinel? :D
2021. febr. 27. 13:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem
2021. febr. 27. 13:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos mostanában a wd sem az igazi, főleg a belépő szériában, egyszerűen így sikerült. Persze lehet hogy tíz évig jó lesz még, és emiatt nem is cserelélik, de figyeld azért rendszeresen a romlását.

A smart adatok nem hazudnak, márpedig a hd sentiel azt olvassa ki, megbízhazó program.

2021. febr. 27. 14:14
 4/4 anonim ***** válasza:
63%

Majd őt is pontozzátok 0%-ra légyszi:

[link]

2021. febr. 27. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!