Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik alkatrészt a legmacerás...

Melyik alkatrészt a legmacerásabb kicserélni egy számítógépben?

Figyelt kérdés

2021. febr. 25. 23:21
A kérdező szavazást indított:
alaplap
videókártya
memória
tápegység
processzor
processzor hűtő
processzor vízhűtő
rendszerhűtő
HDD
SSD
30 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Alaplap, már csak azért is mert a tápegységen kívül az összes többi hardvert ki kell szerelni/szedni és utána vissza az újba.

Egyedi vízhűtés sem tartozik a könnyű kategóriába, a tápegység a kábelezés végett tud macerás lenni ha nem moduláris.

A többi nem vészes szerintem, 1-2 pattintás vagy pár csavar behúzása.

2021. febr. 25. 23:32
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
A házat.
2021. febr. 25. 23:49
 3/8 anonim ***** válasza:
30%
Processzor. Én nem tudom melyik barom állat találta ki ezt az LGA baromságot, de hogy vele etetném meg az összes tönkrement foglalatot, az is biztos.
2021. febr. 26. 00:18
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
3/3 mas ha ennyire nem figyelsz akkor gratulálok
2021. febr. 26. 00:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Mi a baj az LGA foglalattal? Nem nehéz eltéveszteni, hogy hogyan kell belehelyezni a CPU-t, talán még könnyebb is, mint az AM vagy FM foglalatoknál, mert nem csak a kis háromszög a sarokban jelzi, hanem a processzor két oldalán lévő bemélyedés is, bár nekem AMD-vel több tapasztalatom van. LGA foglalatnál számomra annyi furcsaság van, ami kicsit el is bizonytalanít néha, hogy nagyobb erőt kell kifejteni a karra, mint mondjuk AMD foglalatnál.
2021. febr. 26. 01:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg az alaplapot tart a legtovább, de nem mondanám macerásnak azt sem. Az egész folyamat halál egyszerű, nem is lehet elrontani, minden teljesen hülyebiztosra van megcsinálva ma már. Pár hete raktam össze egy gépet, új ház, lap, proci, ram, a régiből meg ki kellett venni az ssd t, tápot, hdd t. Az egész folyamat windows telepítéssel és frissítéssel együtt alig volt egy óra, aztán még egy amíg teszteltem hogy biztosan minden jól működik-e.

Az alaplap front panelét bekötni szöszölős lehet, mert kicsi a hely általában, de ha még az előtt megcsinálod hogy a házba raknád a lapot akkor azzal is simán megvagy egy percen belül(ha meg már beraktad a házba akkor mondjuk három). Minden mást meg egyféleképpen lehet összerakni, ha belemegy akkor oda való és működni fog, túlzás nélkül ha veszel egy LEGO kitet ahhoz nagyobb körültekintés kell.

2021. febr. 26. 07:44
 7/8 anonim ***** válasza:
táp ventilátor csere a legmacerásabb.
2021. febr. 26. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:

1n4148

dy199

ac177

ac178

TDA555

vagy Ne555?

nem mindegy:)

power20000

2021. febr. 26. 22:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!