Alap helyzetben felpörög a CPU ventilátor de, miért is ?!
Netezés közben arra lettem figyelmes hogy iszonyat pörög a venti. Speedfan-ban megis néztem, a magok egyenként 50 és 65° között ingáztak. Nem ez az első eset mert, ez már lassan 1 vagy 2 éve így megy. Azóta volt hogy 6x raktam újra a gépet. Azóta másik hűtő is lett a CPU-n kb 6-8 hónapja lehet fönt és, ugyan úgy csinálja. Most per pillanat mikor a böngészőt bezártam azonnal abbahagyta.
Win 10
ASUS prime h310m-r r2.0
i7 8700
16G (8x2) Hyper Predator 2666Mhz
2070RTX
700W táp
Valakinek van valami ötlete hogy esetleg szoftveres gebasz lenne vagy hardveres ?! Esetleg 1 újrapasztázás ? Még 1 hűtőcsere ? vagy a win10 sz*rakodik ?
Hwinfoban tudsz logolni is, grafikont is rajzol neked cpu terhelésre, hőfokra és mellé venti fordulatszámra is. Aztán látni fogod, hogy mikor ugrik meg a hőmérséklet, és erre mekkora fordulatszámváltozással válaszol a venti.
Az is lehet, hogy csak rosszul van venti profil beállítva a biosban.
Én megnézném HWinfoban a Vcore-t is. Alapjáraton, böngészésnél a 50-65 fok az sok. Vagy nem jól van rajta a hűtő vagy az alaplap túl sok feszt küld ki feleslegesen és fűti a processzort.
Ha csak a böngészőnél fordul elő, akkor a böngésződ futtat valamit ami hajtja a processzort, azért melegedik. Érdemes lenne megnézni a feladatkezelőben mi is történik pontosan, lehet van valami bővítményed ami "lopja az áramot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!