Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alap helyzetben felpörög a...

Alap helyzetben felpörög a CPU ventilátor de, miért is ?!

Figyelt kérdés

Netezés közben arra lettem figyelmes hogy iszonyat pörög a venti. Speedfan-ban megis néztem, a magok egyenként 50 és 65° között ingáztak. Nem ez az első eset mert, ez már lassan 1 vagy 2 éve így megy. Azóta volt hogy 6x raktam újra a gépet. Azóta másik hűtő is lett a CPU-n kb 6-8 hónapja lehet fönt és, ugyan úgy csinálja. Most per pillanat mikor a böngészőt bezártam azonnal abbahagyta.

Win 10

ASUS prime h310m-r r2.0

i7 8700

16G (8x2) Hyper Predator 2666Mhz

2070RTX

700W táp

Valakinek van valami ötlete hogy esetleg szoftveres gebasz lenne vagy hardveres ?! Esetleg 1 újrapasztázás ? Még 1 hűtőcsere ? vagy a win10 sz*rakodik ?

2021. febr. 25. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Aida 64-gyel, vagy hwinfo-val nézd meg hogy terhelés alatt mekkorák a hődfkok. Aida-nak van próba ideje, és van benne stressz teszt. Oké hogy leírtad az alkatrészeket, de itt a hőfok a lényeg.
2021. febr. 25. 12:35
 2/5 A kérdező kommentje:
azért írtam le hogy teljeskörű legyen a leírás a géppel kapcsolatban hogy az infók adottak legyenek. Utána nézek amit írtál
2021. febr. 25. 12:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Hwinfoban tudsz logolni is, grafikont is rajzol neked cpu terhelésre, hőfokra és mellé venti fordulatszámra is. Aztán látni fogod, hogy mikor ugrik meg a hőmérséklet, és erre mekkora fordulatszámváltozással válaszol a venti.

Az is lehet, hogy csak rosszul van venti profil beállítva a biosban.

2021. febr. 25. 14:34
 4/5 MGéza ***** válasza:
Ez normális, akárhányszor rakod újra. Ha nincs használva egy mag, akkor nyilván melegedni sem fog, tehát akár magonként eltérő hőmérsékletet tapasztalhatsz. Igen, a böngésző is terheli a cpu-t, a különféle animációk, akár az animált hirdetések is észrevétlenül zabálják a cpu erejét. Egyszer nyiss meg böngészés közben egy feladatkezelőt, meg fogsz lepődni, hogy hány svchost.exe és böngésző fut egyszerre, annak ellenére hogy te csak egyszer nyitottad meg.
2021. febr. 25. 15:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Én megnézném HWinfoban a Vcore-t is. Alapjáraton, böngészésnél a 50-65 fok az sok. Vagy nem jól van rajta a hűtő vagy az alaplap túl sok feszt küld ki feleslegesen és fűti a processzort.

Ha csak a böngészőnél fordul elő, akkor a böngésződ futtat valamit ami hajtja a processzort, azért melegedik. Érdemes lenne megnézni a feladatkezelőben mi is történik pontosan, lehet van valami bővítményed ami "lopja az áramot".

2021. febr. 25. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!