Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kapcsol ki magától a...

Miért kapcsol ki magától a gép, de csak "félig"?

Figyelt kérdés

Szóval mostanában csinálgatja néha azt, hogy a monitor, billentyűzet kikapcsol, érkezik a jó öreg "no signal" felirat, de maga a gép zúg tovább, minden ventilátor zúg. Ilyenkor csak úgy tudom rendesen bekapcsolni, ha hosszan megnyomom a bekapcsoló gombot és így kikapcsolom. Nem hiszem, hogy a tápellátással van gond, egy 750 wattos van bent, meg eleve minden szünetmentesre van kötve. Eddig sose volt baj.

Futtattam egy tesztet az Aida64-ben, 3-4 perc max terhelés mellett felment 90 fokra a proci, lehet, hogy ezzel lenne a gond? Terhelés nélkül 47-52 fok között ugrál. Azt hiszem, hogy 40 körül szokott lenni, de már nem emlékszem.

Egy ryzen7 2700X van, rajta egy Deepcool neptwin rgp hűtővel.

Szerintetek mi lehet a gond?

Előtte soha nem csinált ilyet.

Egyébként kb 3 hónapja pasztáztattam újra, egy minőségi paszta került fel. (Nem én csináltam, hanem szakember)

Lehet, hogy a hőmérséklet ingadozás miatt kapcsol ki a gép, vagy más oka is lehet? Így, vagy úgy, a gép miért zúg tovább, és miért csak a monitor meg a billentyűzet kapcsol ki?

(Még megemlítem, hogy az egér se szokott teljesen kikapcsolni, a ledek mindig világítanak, igaz, sokkal halványabban, szerintem ez direkt ilyen, mert amúgy az egér eddig is kikapcsolás után mindig világított halványabban)

2021. febr. 24. 00:13
 1/5 A kérdező kommentje:
Mire ezt a kérdést kiírtam, kb 10 perc volt, addig folyamatosan figyeltem az Aidában a hőmérsékletet, és stabilan 47 fok. Maximum tényleg +-1, de nem ugrál, nem ingadozik.
2021. febr. 24. 00:15
 2/5 Argloss ***** válasza:
Alvó állapot? Ha megnyomkodod a billentyűzetet nem kapcsol be egy idő után, vagy a bekapcsológomb egyszeri nyomására?
2021. febr. 24. 00:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Miért kapcsolna alvó állapotra?

Nem tudom, nem próbáltam, majd kipróbálom, ha legközelebb csinálja.

2021. febr. 24. 00:49
 4/5 Argloss ***** válasza:

Lehet, hogy véletlenül energiagazdálkodási profilt váltottál és így most aló állapotba lép a gép bizonyos tétlenségi idő után. Aztán ehhez pluszban hozzá jöhet még az is, hogy nincsen engedélyezve, hogy a billentyűzet felébressze a gépet, vagy csak szimplán nálad is problémás az alvó állapotból bekapcsolás valamelyik illesztőprogram miatt.

Talán az a legegyszerűbb megoldás, ha az energiagazdálkodási beállításoknál kikapcsolod, hogy alvó állapotba kerüljön a gép.

Vagy használat közben kapcsol csak így ki?

2021. febr. 24. 01:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Aha, használat közben kapcsol ki csak úgy.
2021. febr. 24. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!