Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Támogatja ez az alaplap az 1....

Támogatja ez az alaplap az 1. gen-es ryzeneket?

Figyelt kérdés

[link]

Erről a lapról lenne szó. Alaplapot váltanék éppen, és mikor nézegettem a b450-es alaplapokat akkor 2-t találtam. Az egyik amit belinkeltem előtte, ez pedig a másik:

[link]

Az Ashrock mellett döntöttem, ugyanis azon van display port a Gigabyte-al ellentétben, de meglepődve láttam, hogy az előbbinél a gyártói oldalon nem szerepelnek az 1000-es ryzenek a támogatott procik közt. Az Asrock többi b450-es lapja közt sem láttam egyébként. Amiket én néztem másik b450-es chipsettel ellátott lapok közt mind ott volt az 1000-es széria ezért furcsáltam is a dolgot. Tehát szerintetek támogatja vagy sem? Meglehet hogy van ilyen chipsetes lap aminél nem támogatott az 1. gen? Mert én még nem találkoztam vele. Egyébként egy ryzen 5 1600-as kerülne bele.

2021. febr. 23. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Miert szempont az hogy displayport legyen rajta? Mivel az 1600os ryzenben nincs igp igy ugysem tudod semmire hasznalni az alaplapi kimenetet.
2021. febr. 23. 18:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Na pontosan itt jön ki az hogy mennyire vagyok idióta... Igazad van te jó ég! :D
2021. febr. 23. 18:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Elso vagyok.

Azert nem tamogtja mondjuk az elso generaciot mert kicsi a bios merete es emiatt regebbi generacios procik microcode reszet kivettek igy fel sem ismeri a gep a benne levo procit.

Ha 1600af ami belekerul azt meg tamogatni fogja.

2021. febr. 23. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Már miért ne szerepelne az Asrock terméktámogatás oldalán? Még a QVL listán is külön van listázva a 3 generáció..

[link]

Minden B450 lap támogatja az első szériát (is).

Az, hogy van rajta DisplayPort ugyan egyéni igény, de nem látom nagy előnyét, tekintve hogy a mezei Ryzen procikban nincs iGPU, azaz nem fogod tudni használni. Csak a G-s Ryzen-ekben van integrált GPU.

2021. febr. 23. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!