Letudják a rendőrök nyomozni a csalót akkor is ha VPN-t használt?
Már több hónapos a sztorim. Előre utaltam egy nagyobb összeget egy videókártyáért, amit a hirdető nem küldött el nekem. Pár hét után mentem el a rendőrségre, de azóta csak áll az ügy.
A nyomózok azt mondták nem igazán tudnak a nyomára bukkani mert az IP címe egy USA beli szerverhez köthető, ahonnét nem hajlandók kiadni a személyes adatait, pedig már többször is megkeresték őket elektronikusan. Szerintetek mit tudok még tenni ezen kívül? 160 ezret utaltam neki. A rendőrös azt mondták legyek türelemmel és legközelebb legyek nagyobb belátással. Ez mit jelent?

Ha a szolgáltató nem adja ki az ip címet, nem tudják le nyomozni , h ki volt.
Rendőrök arra utaltak, hogy ezt beszívtad, és ezt a hibát ne kövesd el mégegyszer.
Melyik volt ez a szolgáltató mellékesen?

#8: egy hosszú procedúra, amit azt hiszem 40 napon belül kell indítani ha vásárlás volt. Ha utalás volt egy adott PayPal címre, akkor már kicsit más a helyzet, és még jobban bonyolódik ott is jogilag.
De nem, nem téríti meg, maximum akkor, ha a másik féltől letudja vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!