Egy 550W-os Seasonic moduláris táp elég lesz ehhez a konfigurációhoz?
alaplap: AsRock B365M Pro4 (micro-ATX)
cpu: Intel i7 9700 (nem K-s, tehát zárt szorzózáras)
vga: Intel UHD 630 (integrált)
memória: Kingston Hyper XFury 16GB (2x8GB) 2666MHz
ssd: Még nem tudom, de 256GB
hdd: 1TB valami
processzor hűtő: Scythe Fuma 2 120mm vagy Noctua
tápegység: Seasonic Focus GX-550W Gold (ezt tervezem belerakni)
A processzor 65W-os, külön videokártyát most nem szeretnék belerakni, mert az árak felszöktek a csillagos égig.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a választ! Ment a like.
Maradok ennél a tápnál, hátha később tudok bele venni egy videokártyát. A több mindig jobb, mint a kevés. :)
Nem veszünk 9.GEN INTEL-t!
I7 9700 8mag/8szál 90k
I5 10400 6mag/12szál 50k (erősebb, olcsóbb, fejleszthető foglalat!)
H470,Z490 alaplap támogatja a 11. GEN-t!
Attól függ, hogy mire akarjuk használni.
Íme egy cikk, hogy a HT-nek (Hyper Threading) van-e értelme a játékokban: [link]
Itt megmutatják, hogy nincs. Sőt, inkább hátrány.
Videó vágásnál, tömörítésnél, renderelésnél előnyt jelent, máshol nem.
A pénztárcámat kímélendő nem vettem 10. generációs Intelt (lga 1200 foglalat), hanem maradtam ennél (lga 1151 foglalat).
Annak idején olyan alaplapot vettem (Gigabyte GA-P35-DS3), amibe belemegy az Intel Core 2 Quad is. Későbbi fejlesztés címén. Soha nem fejlesztettem, mert akkor meg a videokártya lett volna kevés, a legkisebb keresztmetszet. Ha meg az nem, akkor a memória. :)
Szóval előbb-utóbb valami úgysem lesz elég a gépben, hiába próbálod fejleszteni.
Eredetileg AMD-t szerettem volna, de az integrált vga-s Ryzen 5 3400G ára 80k-ra emelkedett, és ráadásul beszerezhetetlen. Ryzen 7 4700G-t szintén nem lehet kapni sehol sem.
Ezért döntöttem Intel mellett. Azért köszönöm a választ!
Itt kiállnék #5-ös hozzászólása mellett, miszerint: Tekintve, hogy itt a 11. gen a nyakunkon, elég masszív IPC növekedést ígérnek, (legalábbis muszáj lesz nekik Ryzen 5000 után) illetve hiába jobb a legtöbb játékban a kikapcsolt HT/SMT, mivel kevesebb szál, kevesebb hő, nagyobb órajel, stb. Minden generáció után jön teljesítménybeli növekedés 1 magon, ez a 9-10. széria között is "érezhető".
Tehát erős gyanú, hogy egy 10600K erősebb (gaming + productivity), így semmi értelme nincs 9. genre építeni.
Ráadásul amióta bejöttek az alsó-közép kategóriában a több, mint 4 magos procik HT/SMT-vel (köszi AMD), azóta évek múlva sem lesz gyenge, nem mint pár éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!