Régi merevlemezről adatokat lementeni, de hogyan?
Van egy IDE/ATA merevlemez, amihez a régi fajta csatlakozók kellenek. Viszont a rajta lévő adatokra szükség lenne. Milyen dokkolóval lehetne leszedni róla az adatokat?
Láttam van USB-s dokkoló, az ideális lenne, viszont nem tudom, hogy feszültséget h adok neki mert 4PIN-es anya csatlakozó, nincs a gépemben. A tápom moduláris.
Ilyesmire gondolok, csak nem ilyen horror áron, mert szeretném ezt az 1x használatos dolgot minél olcsóbban megúszni.
Ha ráér a dolog, azaz be tudod vállalni a 30-60 napos szállítási időt, én ilyet vettem: [link]
Remekül teszi a dolgát. A táp nem jár hozzá, csak a vezérlő, de a gép tápjára rá tudod kötni a winyót.
Aliexpressen néztem én is, de pont itt van a gond, hogy ennyit nem szeretnék rá várni.
Gép tápról h tudom rá kötni?
A leggyorsabb és legolcsóbb, a találsz egy olyan ismerőst, akinek a gépében olyan alaplap van, amin van PATA port. 80 eres IDE kábel meg van minden jobb háztartásban.
Amíg megy a másolás, addig megisztok pár sört.
Keress valakit, mint emiatt vegyél ezt-azt! Akár szervizbe is érdeklődj. Lehet egy ezresért lementenek róla mindent.
Amúgy ha nagy a tárterület, és nem utolsó óráit járja, akkor lehet éredemes egy külső házra vadászni...hasznáhatod külső HDD-ként.
én egyszerűen csak bekapcsoltam a régi gépemet, és lanon átküldtem NAS-ba. Pár gyerekkori paint volt rajta. nagyon aranyosak 😀
A régi gépre meg persze mentek fel a régi jó gémek. szintén a belső hálóról. Van, amit telefonról nyomattam.
De ha nincs hozzá géped, akkor csak keresd meg az ismerőseidet. kb minden második embernek rohad legalább egy ilyen a pincében/padláson/erre-arra
Köszönöm a válaszokat.
Utána érdeklődtem de sajnos ismerősi körömben nincs olyan akinek lenne ilyen gépe.
Adatmentő cégek pedig 6-7ezer forinttól csinálnak ilyet, merevlemez esetében.
A HDD-nek elvileg semmi baja, csak maga a gép halt meg amiben volt, és emiatt kéne róla az adat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!