Ha még soha nem szereltem pc-t, akkor érdemes megpróbálnom magam megépíteni az új számítógépemet?
Valahol el kell kezdeni.
Igaz, én inkább vettem 2500 forintért egy full régi PC-t, és azon gyakoroltam a szerelést, ha valamit ügyetlenkedek, mégse élesben egy százezres géppel csináljam, de igazából nem nagy dolog. Neked kell eldöntened, hogy be mered-e vállalni, vagy inkább kifizetsz kb. 2000 forintot az összeszerelésért.
Sok sikert kívánunk és várjuk az új PC vel való problémákat
Mert lesznek :)
Buktatók akadnak, némelyiket egészen ritkán említik videókban is. Pl. elektrosztatikus töltésre érzékeny alkatrészeket, főleg cpu-t ramot (tartalmazó dolgokat is) jobb inkább úgy megfogni, hogy minimum közvetlenül előtte földeled magad, levezetve az esetleges feltöltődést, de inkább bekötöd magad a vízvezetékre vagy ilyesmi, műszálas meg gyapjú cuccok a közelben nincsenek, nemhogy rajtad vagy alattad, és persze érintkezőket, lábakat még így se érint az ember, akármilyen babonás magaslatok is ezek... Legalábbis ha szeretnéd sokáig stablian használni a riget. Jönni fog pár különvélemény, hogy ő világéletében marokra fogta a ramjait, természetesen iskolaköpenyre dobott subában meg minden, és minden tökéletesen működik, amit épített. Feltételezem reálisabb, mint a túlzott óvatosság hatékonysága, főleg amikor van időd, egyet építesz, és azt is magadnak, amire pont az a fő motiváció, hogy a te kezedben legyen a hibátlansága.
Az alaplap és az ő hajlítgatva passzírozása, főleg a tápkábel bedugásakor meg a ramok berakásakor. Nincs belőle gond többnyire, csak ugye elég egyszer gond legyen, főleg ha valami brutálabb deszka. Le kell tenni az asztalra első összerakáskor, és bedugdosni, aztán okosan pakolni a helyére, vagy ha helyén akarod telepakolni (miután a cpu és a hűtés benn van), akkor győződj meg, hogy jól van rögzítve, és tarts rá a lapra, ne görbüljön nagyokat!
Cpu paszta legjobb MX-2 vagy MX-4, mehet egy borsószemnyi, simán középre. Ha hosszúkás a lid, akkor csík, értelemszerűen. Sokan csinálják sokféleképp, de független tesztekben ezek a formák bizonyultak a leginkább buborékmentesen terülőnek.
Hűtőt érdemes olyat választani, amiről nagyobb bontás nélkül lekaphatod a ventit/ventiket, lehetőleg egész könnyen és kockázatmentesen, a gépház belsejében hagyott lappal is, természetesen. Hálás leszel magadnak ezért az előrelátásért, amikor tetszőleges szűrőn át is bevastagszik a bordák közt a finompor szmötyi többszörösen odakötve a páraszint-ingadozással.
Kábel menedzsment ötleteket is jó bevadászni, legalábbis a legtöbb embernek meg nem fordul a fejében ilyeneken ötletelni, aztán egyszer csak ott a fejvakarós rész. Mindeközben mások már milliószor megoldották az összes ezzel kapcsolatos problémát, ami valaha is felmerült... Páran fel is sorolják a jellemzőbbeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!