Van jelentősége a RAM-nál?
Sziasztok, a gépemben van 2x8Gb Corsair 2666Mhz Ram.
Ezt szeretném bővíteni 32Gb-ra, és itt jön a kérdés:
A 2x8 Gb Ram ami most benne van az quad channeles, akkor ha veszek hozzá figyelnem kell rá, hogy quad chaneles legyen, vagy jó a dual is?
Mert anno amikor vettem a 2x8 Gb-ot, akkor egy 32Gb-os szettből adtak el nekem ennyit, ugye így jön a quad channel(4x8Gb). Megint egy quadosat kéne megbontanom, és ugyanilyet venni?
Az alaplapodnak is támogatni kell a quad channel -t, hiába veszel még egy KIT -et az ugyan úgy dual channel marad. Csak másik párt alkotnak majd.
Jelenleg csak a felsőkategóriás platformok támogatják a quad channel -t, pl.:Intel LGA2066, AMD TRX4.
#2 nem amik KIT ben vannak azokat tesztelik
erdekes hogy megbontottak egy quadot... amugy nincs még meg? Vedd meg hozza :D
lenyegeben akarmilyen lehet a masik 2 mivel kulon dual csatornat jelent csak egymassal kell egyeznieuk
de termeszetesen legjobb ha tok ugyanolyanok
illetoleg elvileg az is hasznosabb ha nem hasznalod ki a 4 foglalatot hanem csak 2 -t mivel jobb
tehat ezt eladod es 2*16GB KIT re valtasz,
persze ha tamogat ekkora modult a foglalat...
Ezeknek a szettbe vagy KIT -ekbe válogatásnak egy értelme van. Hogy a gyártó ilyenkor garantálja hogy a modulok teljesen egyformák.
Tehát ha megveszel egy quad channel KIT-et az ugyan olyan lesz, mintha megvennél 4 db teljesen egyforma különálló RAM -ot. Azok ugyan úgy tudnak majd neked quad channel -t alkotni. De egy dual -os alaplapban is belerakhatod a quad channel KIT 2 db -ját az Dual -ba fog menni, ugyan úgy mintha mind a négyet beleraknád.
Többek közt a BIOS -ban, vagy a CPU-Z program memory fülén meg tudod nézni jelenleg milyen üzemmódban mennek.
Nincs sajnos, rég vettem :D Már eladták
az a baj, hogy jóval drágább lenne, és 32gb bőven elég lesz a következő pár évben. 64gb-ig lehet bővíteni maximum, ha egyszer azt kiakarom használin, mindenképp 2db 2x16-os kit fog kelleni, de most még nem :D
Mindenestere köszi a felhomályosítást!
"2x8 Gb Ram ami most benne van az quad channeles"
Nem, ez két darab válogatott modul, ami aklaklmas dual-channelre. A quad-channel az a memóriavezérlő tulajdonsága és ahhoz 4db modul szükséges.
"Tehát én hiába vettem quad kiszerelest anno"
Te anno sem vették Quad kiszerelést, mert nem vettél 4db modult.
Nagyon bele vagy kavarodva ezekbe a memóriacsatornákba, jobban tennéd ha elfelejtenéd az egészet, ne foglalkozz ezzel.
Vegyél még egy 2x8darabos kitet, ha van lehetőséged ugyanilyet mertez biztosan bevállt, ha nincs akkor lehetőleg olyat ami időzítésekben ugyanezt tudja és akkor valszeg nem lesz semmi gáz.
Lovagolhatunk a szavakon, értem amit mondasz. Pontatlanul fogalmaztam, de a lényegen nem változtat :D A kérdésemet értették, és választ is kaptam, plusz okosabb is lettem.
Inkább szeretem megérteni a dolgokat, mint elfelejteni :D
Köszi azért a fejtágítást
"Szia, látom írtad ezt a CPU-Z programot.
Az miért van, hogy 1333 frekvenciát ír a ramomhoz, pedig ami benne van az 2666 mhz?
BIOS-ban megnéztem, jól van belerakva a ram, dual channel szerint megy, és 2666 Mhz-t ír."
Ne privátba!
A CPU-Z a valós órajelet írja ki. A BIOS meg az effektívet. Nálad minden rendben van, mert a valóst mindig duplának kell venni, mivel DDR memória (double data rate).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!