Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet nem magyar billentyűzete...

Lehet nem magyar billentyűzetet magyarként használni?

Figyelt kérdés

Venni akarok egy új billentyűzetet, de sajnos a magyar nyelvűek listája elég szűk.

Nem használtam még nem magyar billentyűzetet, s az a kérdésem, hogy milyen fajta / nyelvűt lehet használni magyarként is? Azaz minden magyar betűnek van hely, csak nem feliratozva. Pl. kinéztem a Logitech K55-öt, de az sajnos nincs magyar nyelvűként.

Egy kis átfogó felvilágosításnak is örülnék, hogy milyen paraméterekkel keressek,pl. venni egy nem magyar billentyűzetet, de a gyártótól lehet venni magyar billentyűket kicserélni. Stb.

2021. febr. 13. 17:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nekem azerty-s francia nyelvű gépem van, amit át lehet állítani magyarra. Minden kinyitás után alul rákattintok a nyelv kockára, és választok.

Mivel szó volt a nagy Í betűről, itt a francia és a magyar különbség pl. a legfelső és a legalsó sorról:

Francia: a z e r t y u i o p ^ $

Magyar: q w e r t z u i o p ő ú

Francia: < w x c v b n , ; : !

Magyar: í y x c v b n m , . -

Mivel fordítok, egyszerűen meg kellett tanulnom, melyik francia betű helyén melyik magyar van.

Mindegyik megtalálható, ahogy az az írásomból is látszik.

2021. febr. 13. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!