Miért nem sikerült az asztali számítógépem kiegészítenem két winchesterrel?
Figyelt kérdés
Jelenleg egy 2db HDD van benne melyek közül egyik két partícióra van osztva. Ha viszont belerakom a két winchester közül valamelyiket akkor vagy egy másik HDD vagy pedig a CD ROM helyett tudom csak használni. Nekem pedig egyszerre kellene a 4db HDD és a CD ROM.
ASUS alaplapom van melyen 6db SATA csatlakozó van. A BIOS-ban pedig AHCI módba van állítva, legalábbis az eszközkezelőm szerint.
2021. febr. 13. 16:27
1/4 anonim válasza:
A lemezkezelőt nézd meg, hogy ott mit látsz, ha mind az 5 eszköz be van dugva. A CD meghajtót is látnod kellene ott. Melyik eszközt nem látja? Egy konkrét porton lévőt, vagy mindig random? BIOS setupban látszik az összes?
2/4 A kérdező kommentje:
Jelenleg csak négy eszköz van bedugva(az egyik HDD nincs) de a a négy eszköz közül csak hármat látok. A CD meghajtót látom és azt tudom is kezelni de az egyik winchestert nem és ezt a winchestert sehol nem látom. Korábban minden ugyan ezeken a portokon volt de akkor meg az új winyó látszott a CD meghajtó pedig nem.
2021. febr. 13. 16:41
3/4 anonim válasza:
Dugj be mindent, lépj be a BIOSba és nézd meg a Storage configurationban (ahol az AHCI beállítás is van), hogy mit lát. Fel kell sorolnia mind a 6 portot és mellé kell írni, hogy mi van rajta, konkrét típust és modellt. Ha bármelyiket üresnek véli (a ténylegesen üresen kívül), az a port hibás lehet.
4/4 A kérdező kommentje:
Nem hiszed el mi történt. Beléptem a BIOS-ba, de nem találtam meg az általad említett Storage configurationt viszont mikor kiléptem és bekapcsoltam a gépem mind az öt eszközt láttam. Azt nem tudom mitől történt de örülök neki.
Jelenleg jó minden és remélem hogy így is marad.
2021. febr. 13. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!