Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a rosszabb? Ha proci...

Melyik a rosszabb? Ha proci limited van vagy ha kártya limit?

Figyelt kérdés
2021. febr. 11. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem jó.
2021. febr. 11. 17:27
 2/9 anonim ***** válasza:

Videokártya idegesítőbb lehet, mert mostanában felejtős a cseréje :)

Gyakorlatban ha valami limitál, akkor kb ugyan az a végeredmény náluk.

2021. febr. 11. 17:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Melyik a rosszabb, ha a jobb lábam miatt nem tudok futni, vagy ha a bal miatt?
2021. febr. 11. 17:36
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha a videokártya van 100% on az nem rossz. Általában ez is a cél mert ha nincs akkor jön a rettegett bottleneck kifejezés hogy jajj a procim nem hajtja ki a kártyát.

Viszont ha a proci van 100% on akkor kétségtelenül jön a bottleneck plusz ha játék közben 100% körül van a proci terheltsége azt észreveszed. Microlaggok jelentkeznek extrém esetben nem is micro hanem még egy 30 fps hez szokott ember számára is zavaró akadozás.

Sikerült nekem is megtapasztalni mikor az öregecske I7 3770K val belovagoltam egy nagyobb városba az AC Originsben.

2021. febr. 11. 20:02
 5/9 anonim ***** válasza:

"Ha a videokártya van 100% on az nem rossz. "

Miért nem rosszabb ha VGA miatt megy 20 fps-en a játék, mintha proci miatt?

2021. febr. 11. 20:32
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

#5 Láttál te már MSI afterburner teszteket mostani csúcs konfigokkal?

Mikor egy 3090 vagy 6900 XT 98%-100% körül van terhelve 4K felbontáson szerinted 20 FPS-t produkálnak?? SMH

Persze egy gyengébb kártyát egy gyengébb procival is ki lehet maxolni akár 1080p-ben is de ott sem lesz attól 20 FPS feltétlen

2021. febr. 11. 20:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyik sem rossz per se, mert bármilyen géped van, valamilyen limited mindig lesz. A lényeg, hogy az a limit hol van, mert az nem mindegy, hogy 20fps-en futsz limitbe vagy 120fps-nél.

Játékoknál általában két szempont létezik:

Az egyik, hogy legyen olyan szép a játék, amennyire csak lehetséges, anélkül, hogy beesne 30/60fps alá. Erre single player játékoknál törekszünk és ez általában GPU limit.

A másik, hogy fusson olyan gyorsan a játék, amennyire csak lehetséges, miközben majdnem mindegy, hogy hogy néz ki. Erre kompetitív multiplayer játékoknál törekszenek és ez általában CPU limit.

2021. febr. 11. 21:04
 8/9 anonim ***** válasza:

#6 Hát ez marhára nem így megy. Mindenhogy van bottleneck, a hardverek nem párhuzamosan dolgoznak, a gpu kiszámolja a képet a cpu tól kapott adatok alapján, a cpu meg megpróbálja kiszámolni a következő képhez szükséges adatokat mielőtt a gpu végezne az előző kirajzolásával. Ha bármelyik is gyorsabban végez a másiknál akkor várnia kell, és teljesen kizárt hogy ugyanolyan gyorsan végezzenek. Neked meg aztán teljesen mindegy, hogy a cpu vár a gpu ra, vagy fordítva, ugyanúgy diavetítést fogsz látni.

Ez a 20 fps példa meg a legnagyobb retardáltság amit ma láttam. Dolgozhat ugyanabban a játékban 100% on egy kőkorszakból itt ragadt két magos szar, meg egy modern 16 magos is ha jól van megírva a játék, na szerinted akkor az hogy 100% on jár azt jelenti hogy 20 fps ed van? A százalékos kihasználtságnak nincs is értelme cpu nál amíg nem tudod hogy a program kihasználja a szálakat, ha négy-hat-nyolc szálat használ hiába látsz 50% kihasználtságot, mintha a teljesítményed másik fele nem is létezne.

2021. febr. 11. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 Mi marhára nem így megy? Én annyit mondtam, hogy 4K ban egy mai csúcs kártya 100% on általában nem 20 FPS-t produkál kivéve ha az Cyberpunk ray tracinggel esetleg. Én nagyjából ugyanarra gondoltam mint te csak nem fejtettem ki ilyen részletesen.
2021. febr. 11. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!