Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A közeljövoben akarom fejleszt...

A közeljövoben akarom fejleszteni a pc-m és mivel régebbi típus ezért csak használtan lehet processzort hozzá kapni. Na most a kérdés arra irányul hogy kitől érdemes procit venni? Aki ad próbagaranciát vagy aki drágább áron adja?

Figyelt kérdés
2021. febr. 7. 21:58
1 2 3
 11/23 elistvan ***** válasza:

Az a baj hogy abba lapba csak 4. gen haswell procik mennek bele.

[link]

[link]

Kérdezd meg itt mennyiért adja a srác az 4770S-t.

2021. febr. 8. 19:10
 12/23 anonim ***** válasza:

"Kérdezd meg itt mennyiért adja a srác az 4770S-t."

Annak az árából tud venni 8 magos Xeont...

2021. febr. 8. 19:16
 13/23 MGéza ***** válasza:

Ez az elérhető legerősebb proci a foglalatba, mármint túlhajtás nélkül:

[link]

Picit gyengébb, szintén i7 szint:

[link]

i5 procin csak akkor gondolkodj ha 20k alatt akarsz megállni a ráfordított pénz tekintetében.

2021. febr. 9. 09:04
 14/23 anonim ***** válasza:

12

Miféle xeont? ilyen 775-ös vackokkal oltjátok, meg olyan xeonokkal, amikhez az alaplap drágább? Ebbe nem tesz 8 magos xeont, azt tisztázzuk le. Az 1150es xeon és az i7 pedig semmivel nem másabb, bár az i7-eknek nagyobb a turbojuk.

2021. febr. 9. 13:38
 15/23 elistvan ***** válasza:
Az utolsónak igaza van.
2021. febr. 9. 17:59
 16/23 anonim ***** válasza:

"Miféle xeont?"

Ami benne van a supported CPU listben? :D

Ez az elmúlt két hétben a sokadik H81-es kérdés. Ezeken az alaplapokon gyenge és nem hűtött a VRM. A fentebb linklet i7 30 000 és 84W a TDP-je.

Ugyanennyiért kal E3-1275L V3-at, aminek a turbója bár 100MHz-cel lassabb, de csak 45W a TDPje, így valszeg az a VRM simán túléli. Ugyanannyi a 3,7GHz-es turbójú 4/8-as E3-1265L v3 TDPje is, csak az 24 000 körül megy.

4/4 magos i5-ért pénzt adni ma már butaság, a 4gen i7-ek erősen túlárazottak és nem biztos, hogy teljesen hibátlanul fognak menni. ( én korábban azt mondtam, hogy ha a gyártó jóváhagyta akkor mennie kell, de mások a gyakorin azt állítják, hogy a hűtetlen VRM-es H81-es lapok elvéreznek az i7 alatt ).

L-es Xeont bármikor bevállalhat ( van olyan is aminek megegyezik a turbója a 4790-nel, csak az alacsony TDP miatt másfélszer annyiba kerül :D ), ha meg kísérletezni szeretne a magas TDP-s procikkal akkor ott is olcsóbbak a Xeonok, mint az i7-ek.

2021. febr. 9. 18:02
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha szerinted a h81 nem él túl egy i7-et, akkor veled súlyos, komoly problémák vannak. Nekem volt z87es lapom, amin pontosan ugyan olyan VRM volt, mint egy full alap h81-en (sajnos nem vicc). soha, semmilyen gond nem volt vele. 100wattot kiszolgálnia egyetlen lapnak sem gond már régóta.
2021. febr. 10. 00:11
 18/23 anonim ***** válasza:

"Ha szerinted a h81 nem él túl egy i7-et, akkor veled súlyos, komoly problémák vannak."

Szerencsére nekem nincsenek komoly problémáim, viszont ugyanezt nem mondhatjuk el a szövegértési képességeidről. Mint írtam, ez mások felvetése volt, ha visszakeresed az elmúlt 3 hét H81-es kérdéseit akkor meg fogod találni.

2021. febr. 10. 16:40
 19/23 anonim ***** válasza:

18

Nem keresgetem én, mert butaság. Ez az a hely, ahol a tápegység csak akkor jó, ha 35ezer forint, minden proci alá Z-s alaplap kell, és a VGA is csak akkor VGA, ha legalább 200K-ba került.

Egyáltalán nem érdekel mit írnak itt az emberek. 4790K-t nem feltétlenül kell belerakni, de semmi probléma nem lesz egy sima 4770-től. Google a barátod, nézd meg nyugodtan, hogy mennyien hajtottak bennük i7-et probléma nélkül.

2021. febr. 10. 18:49
 20/23 anonim ***** válasza:

" Ez az a hely, ahol a tápegység csak akkor jó, ha 35ezer forint, minden proci alá Z-s alaplap kell"

Ezt lopom, ha nem gond :D

Lehet semmilyen gond nem lesz az i7-ekkel, de én magamnak nem vennék 4770-et. Nagyon túlárazott processzor, olcsóbban vagy max ugyanennyiért magamnak sima vagy L-es Xeont vennék. Egyik esetben olcsóbban megvan ugyanez a teljesítmény, a másik esetben meg sokkal csendesebb lenne a gép az alacsony TDP miatt.

2021. febr. 10. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!