A közeljövoben akarom fejleszteni a pc-m és mivel régebbi típus ezért csak használtan lehet processzort hozzá kapni. Na most a kérdés arra irányul hogy kitől érdemes procit venni? Aki ad próbagaranciát vagy aki drágább áron adja?
"Kérdezd meg itt mennyiért adja a srác az 4770S-t."
Annak az árából tud venni 8 magos Xeont...
12
Miféle xeont? ilyen 775-ös vackokkal oltjátok, meg olyan xeonokkal, amikhez az alaplap drágább? Ebbe nem tesz 8 magos xeont, azt tisztázzuk le. Az 1150es xeon és az i7 pedig semmivel nem másabb, bár az i7-eknek nagyobb a turbojuk.
"Miféle xeont?"
Ami benne van a supported CPU listben? :D
Ez az elmúlt két hétben a sokadik H81-es kérdés. Ezeken az alaplapokon gyenge és nem hűtött a VRM. A fentebb linklet i7 30 000 és 84W a TDP-je.
Ugyanennyiért kal E3-1275L V3-at, aminek a turbója bár 100MHz-cel lassabb, de csak 45W a TDPje, így valszeg az a VRM simán túléli. Ugyanannyi a 3,7GHz-es turbójú 4/8-as E3-1265L v3 TDPje is, csak az 24 000 körül megy.
4/4 magos i5-ért pénzt adni ma már butaság, a 4gen i7-ek erősen túlárazottak és nem biztos, hogy teljesen hibátlanul fognak menni. ( én korábban azt mondtam, hogy ha a gyártó jóváhagyta akkor mennie kell, de mások a gyakorin azt állítják, hogy a hűtetlen VRM-es H81-es lapok elvéreznek az i7 alatt ).
L-es Xeont bármikor bevállalhat ( van olyan is aminek megegyezik a turbója a 4790-nel, csak az alacsony TDP miatt másfélszer annyiba kerül :D ), ha meg kísérletezni szeretne a magas TDP-s procikkal akkor ott is olcsóbbak a Xeonok, mint az i7-ek.
"Ha szerinted a h81 nem él túl egy i7-et, akkor veled súlyos, komoly problémák vannak."
Szerencsére nekem nincsenek komoly problémáim, viszont ugyanezt nem mondhatjuk el a szövegértési képességeidről. Mint írtam, ez mások felvetése volt, ha visszakeresed az elmúlt 3 hét H81-es kérdéseit akkor meg fogod találni.
18
Nem keresgetem én, mert butaság. Ez az a hely, ahol a tápegység csak akkor jó, ha 35ezer forint, minden proci alá Z-s alaplap kell, és a VGA is csak akkor VGA, ha legalább 200K-ba került.
Egyáltalán nem érdekel mit írnak itt az emberek. 4790K-t nem feltétlenül kell belerakni, de semmi probléma nem lesz egy sima 4770-től. Google a barátod, nézd meg nyugodtan, hogy mennyien hajtottak bennük i7-et probléma nélkül.
" Ez az a hely, ahol a tápegység csak akkor jó, ha 35ezer forint, minden proci alá Z-s alaplap kell"
Ezt lopom, ha nem gond :D
Lehet semmilyen gond nem lesz az i7-ekkel, de én magamnak nem vennék 4770-et. Nagyon túlárazott processzor, olcsóbban vagy max ugyanennyiért magamnak sima vagy L-es Xeont vennék. Egyik esetben olcsóbban megvan ugyanez a teljesítmény, a másik esetben meg sokkal csendesebb lenne a gép az alacsony TDP miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!