A szamitogepem se kepet, se hangot nem ad, mi lehet a
problema?
Figyelt kérdés
Bekapcsolni bekapcsol, viszont mar a bios-ig sem jut el. Se kép, se hang, de még a periferiakon sem villan fel a vilagitas. A ventik viszont porognek a gepben. A HDD-vel biztosan nincs gond, mert 2 masik mukodovel is kiprobaltam es ugyanez a problema. A ramokra gyanakszom, mert az egyik csak ugy mukodott elotte, hogy ha nem pattintottam bele teljesen a helyere, viszont most kiprobaltam kulon-kulon, es egyikkel sem jartam sikerrel, pedig az egyiknek tokeletesen kene mukodnie elvileg. Lehet, hogy az alaplappal lenne gond? Koszonom elore is a valaszokat.
Dugj rá egy PC hangszórót. Az elcsipogja neked a problémát. Az alaplap kézikönyvében megtalálod, hogy hány csipogás milyen hibát jelent.
2021. febr. 7. 21:08
2/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt!
Sajnos sem hangszoroval, sem pedig fejhallgatoval nem hallok semmifele csipogast :(
2021. febr. 7. 21:30
3/8 anonim válasza:
A HDD-nek nincs semmi köze hozzá, akár rossz is lehet, mert a BIOS-ig anélkül kell eljutnia. Videokártyát tesztelheted azzal, hogy kiszeded és anélkül próbálod meg elindítani (feltéve, ha van processzorba integrált gpu helyette). Ha ramokkal sem működik, akkor a processzorra és alaplapra lehet gyanakodni.
Normálisabb alaplapokon van postcode vagy legalább hibajelző ledek, van olyan?
2021. febr. 7. 21:53
4/8 anonim válasza:
A PC hangszóró nem is az amit a jack kimenetre dugsz. Az alaplapon van egy speaker vagy spk jelölésű tüske, arra szoktak tenni egy kis hangszórót. Mivel azt akkor is meg tudja hajtani az alaplap, ha a komplex hardver, például a videókártya inicializálása nem sikerül, a hibajelzést ott le tudja adni. Például a legtöbb videókártyát nem lehet elindítani, ha a RAM nem működik. Ha minden rendben, azt egy rövid csippanás jelzi. Ha a gép bekapcsolásakor azt se hallottad, akkor ez nincs bekötve, vagy be se tetted. Jellemzően a gépházhoz adják, egy kis fekete henger egy lyukkal a közepén, amit az említett speaker vagy spk tüskére kell kötni.
2021. febr. 7. 21:54
5/8 A kérdező kommentje:
3.valaszolo
Sajnos nincs a processzorban integralt videokartya. Hibajelzo led szinten nincs az alaplapon, egy regi am3+ foglalatos alaplapom van, azert is gyanakodtam arra eloszor, mert minden mas nemreg, 1-2 eve lett cserelve benne(koztuk a tap es a videokartya is, a processzort pedig talan 4 eve vettem)
4.
Amilyen szerencses vagyok, pc hangszorom sincs, atneztem a gephazam dobozat es nem kaptam hozza sajnos. Erdemes lenne beszereznem egyet, mar ha lehet valahol?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!