Hogyan tudom az asztali PC-men növelni a meghajtók számát?
Figyelt kérdés
Jelenleg van benne egy 2TB-os és egy 500GB-os winchester ezek közül az előbbi két partícióra osztva. Van még rajtuk kívül szintén 1 2TB-os és egy 0,5TB-os winchesterem melyeket csak valami helyett tudom rákötni. Amikor az új HDD-ket rákötöm vagy a bent lévő kisebb HDD vagy pedig a CD ROM helyett tudom elérni őket.
A gépemben ezeknek mindnek SATA csatlakozóik vannak. Az alaplaopomon 4db STA3 és 2db SATA6 csatlakozó van. A bent lévő 2TB két partíciós HDD az egyik 6-osra van csatlakoztatva a többiek pedig a 3-ok valamelyikére és minden ezsköz jó csak egyszerre nem tudom elérni őket.
Elnézést ha valamit nem megfelelően fogalmaztam, de szerintem érthető a mit szeretnék.
2021. febr. 7. 12:34
11/17 anonim válasza:
Megnéztem az alaplapod kézikönyvét. Ahhoz, hogy 4-nél több eszközt lásson, a BIOS Setupban az Advanced fülön, SATA Configuration menüben a SATA mode selection beállítást AHCI-re kell állítani. IDE módban csak 4 eszközt támogat.
12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Még annyit hadd kérdezzek hogy ha a BIOS-ban AHCI-re állítom a SATA módot annak lehet valami negatív következménye?
2021. febr. 7. 13:11
13/17 anonim válasza:
Nem lesz, de a manual szerint annak alapból AHCI-n kellene lennie.
14/17 A kérdező kommentje:
Megnézem majd, de nem is tudom hogy akkor nálam miért lehet IDE.
2021. febr. 7. 13:14
15/17 anonim válasza:
IDE --> AHCI váltás előtt a windowsban egy reg kulcsot át kell állítani hogy utána is bootolni tudjon.
16/17 A kérdező kommentje:
Le tudnád írni részletesebben azt a reg kulcs átállítást?
2021. febr. 7. 15:54
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!