Kevés lehet a ram?
Figyelt kérdés
íSziasztok. Van egy Asus X540L laptopom. intel i3 proci és 4gb ram. 128gb ssd. Nagyon gyors meg minden, de viszont (online tanulok) Ha sok minden van megnyitva (annyira nem is sok) akkor szinte használhatatlanná válik. Pl. Ha meg van nyitvca egy filekezelő, pdf, google (ezen több lap), word 2db és meg van nyitva a discord ahol be vagyok csatlakozva egy hang csatornára az egész befagy. Discordon atmegy a hang, de viszont a az egerem iszonyatosan akad, vagy eltűnik vagy nem is megy semerre. Olyan másfél éves gép. Az ssd kondíciója 91% ebből is a ramra gyanakszom, mert lehet hogy azt használja, mivel kevés. Ilyenkor ilyen 90%-on megy a ram (feladatkezelő). A processzor mikor csak egy chrome van megnyitva 4-7% a ram 74%. Mikor akad a procit nem néztem. Mi lehet a probléma? Valami megoldás? Előre is köszönöm. (A egy szar semmi gép, meg sem kellett volna venni és különféle hozzászólásoktól kíméljetek pls.)2021. febr. 6. 11:22
1/5 anonim 

válasza:

Sanszos, hogy kicsit karcsú a memória.
Amíg nem fejleszted, addig gondold át a felhasználási szokásaidat, hogy biztosan mindennek egyszerre kell-e futnia.
Esetleg nézd meg, hogy nincs-e fix virtuális memória beállítva. Ha igen, akkor állítsd át, hogy a windows kezelje.
Próbálkozhatsz még a memória hozzáférési prioritások finomításával.
2/5 A kérdező kommentje:
Ezeket megpróbálom. Köszönöm.
Gondolkozom azon hogy eladom. És veszek egy nagyobbat... még van rá gari.
HP 250 G7 14Z83EA Notebook
Ezt néztem. Ebben van 8gb ram és es i5 proci.
De ezeket megpróbálom aztán hátha...
2021. febr. 6. 11:56
3/5 anonim 

válasza:

Egyértelműen kevés. Kicsit kevesebb minden legyen nyitva, csak az amit épp használsz. Ezzel sokat lehet spórolni. Például a böngészőben max 2 tab, a többit zárd be, majd megnyitod ha befejezted a munkát a többivel. A word nem nagy szám, az még 256 MB RAMmal XP alatt is gond nélkül ment. A böngésző a nagy RAM zabagép, azt kell visszafogni, vagy lehetőleg teljesen mellőzni, miközben mást csinálsz a géppel.
4/5 anonim 

válasza:

"Például a böngészőben max 2 tab, a többit zárd be"
És a kettőből egyik se a facebook legyen, ha Chrome-ot használsz :)
5/5 A kérdező kommentje:
Akkor ami nem kell bezárom.Mert úgy voltam vele idág, hgy úgy is kell még, minek zárjam be. Volt hogy ilyen 6-7 lap meg volt nyitva stb. Rendben köszönöm.
2021. febr. 6. 19:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!