Milyen számítógépet vegyek ha sokat szeretnék majd játszani rajta?
Sziasztok.
Mostanában kezdtem egyre jobban belemélyedni a játékok világába. Számítógépes részekhez meg ilyen alkatrész nevekhez nem értek semennyire, ezért hiába szoktam nézni internetes oldalakon ilyen komplett gamer gépeket, nem tudok különbséget tenni a házán és a világításon kívül. Szeretnék majd sok ilyen CD-s játékkal játszani, most példákat nem tudok sajnos mivel nekem újak a játékok de talán mint a sims, régen volt egy ezer éves DCCD Klubbos játék demó válogatás CD-m amihez hasonlót szeretnék majd találni de gondolom ilyesmi már nincs. Na szóval szeretném, ha sok játék futna rajta gond nélkül, lehetőleg ne legyen nagyon zajos, és ja meg persze átlagos felhasználásra is használnám mint internet, film nézés meg ilyesmik. Meg szeretnék hozzá venni ilyen szélesebb monitort, ami nem kell extra szélesnek lennie de azért legyen az meg persze éles képe legyen HD. Meg fel szeretném dobni ilyen világítós cuccal amit sok képen láttam, hogy benne van de nem láttam mi az igazán de nagyon tetszene. Mennyire magasak az elvárásaim? Pénzileg 300 ezret gondoltam a gépre, a többi mellékes (egér, fejhallgató, monitor). Nem tudom ez mennyire elegendő vagy sok mert fogalmam nincs a gépek áráról, mert eddig csak laptopom volt ami használt. 23l
Egy komolyabb, új videókártya jelenleg kimeríti a keretet :)
Azért no para, ennyiből már kényelmesen összerakható egy olyan fejleszthető alap, amivel most el tudsz játszogatni, később meg bővítheted az igényeid alapján.
Én lusta vagyok ajánlást írni, de szerintem egy órán belül fog valaki :D
Nem ideális most vásárolni, de videokártyán kívül minden lehet új.
A videokártya pedig használtan:
Rx470, rx570, gtx 1060, gtx 1650, gtx 970. 40 ezer körül.
Olyan boltot keress, ahol mindent egy helyről meg tudsz szerezni, és lehet kérni összeszerelést!
(Illetve a mellékes dolgokra (egér, bill, hangszóró, fejhallgató,monitor, esetleg egy normális asztal és szék, nameg egérpad, és mikrofon is legyen...) szánj rá még 100-200 ezret legalább)
Alkatrészek:
- Processzor: 10400F (50-55 ezer)
- Alaplap: 35 ezer alatt valamelyik: Asrock: B460 pro4 vagy B460m pro4 // gigabyte b460 hd3 vagy b460m d3h
- Memória: DDR4 2x8GB Kit, 2666 mhz (vagy nagyobb) és CL16(vagy kisebb) , pl g.skill aegis 3000 mhz, vagy kingston fury 2666 mhz
- SSD: Kingston A2000 500 GB (22 e)
- HDD: igény szerint
- Videokártya: megbeszélve
- Tápegység: Seasonic Core GM 650W Gold 35e
-ház. Igény szerint: legyen elől 2-3 ventilátor a megfelelő szellőzés érdekében. Méret: B460 lap esetén ATX, B460 esetén mATX. 15-20e
CD meg nem kell. Kb 10 éve nem építek olyan gépet, amiben lenne lemezolvasó. Online szerezd be a játékokat!
Ha mégis kell a fizikai lemez, akkor külső dvd olvasót keress! Használt lehet. Esetleg belső egység szintén használtan, csak akkor olyan házat nézz, ami tud fogadni ODD-t.
Ja és összeszerelés 5 ezer.
Windowst telepíti majd egy ismerős. Ha kell legális kulcs, akkor használtat érdemes venni. Hardverapró párezer ft.
Boltok... bármi lehet. Ahol legjobban kijön az összeállítást, és van összeszerelés.
Pl PCX, iPon, alza, aqua, oázis, akármi...
Használt cuccok: hardverapro.hu megbízható eladótól (értékelések!).
A gépet úgy állítottam össze, hogy egy komoly videokártyát is bátran lehessen rakni bele. Ha helyreáll a piac, akkor egy közepes, legalább RTX 3060 megfelelő lehet (120 ezer alatt... 😃 )
Monitor: 1080p wide 70hz+ freesync (displayport-ot használd!) 70-100 ezer...
Szóval lehet át kell értékelned a keretedet, mert nem épp mellékes költség egy széles monitor
Köszönöm!
csak használt cuccokat nem szeretnék venni hanem mindenből újat akarok.
Párszor megjártam használt dolgokkal és most már nem vennék hasznéltat.
Amúgy nem mostanában vennék, hanem olyan 3-4 hónap múlva. Amúgy komplett gépekről mi a véleményetek? Jó olyannak aki nem ért ezekhez az összerakásokhoz meg minden?
Ha mindenből újat szeretnél akkor még gyűjts hozzá. A videókártya árak most az egerben vannak - egy darabig még maradnak is - egy néhány hónapja 60-70 000-ret érő kártyáért használtan is elkérnek 100 000 felett - és zeek még nem is high-end termékek.
Hardvert nyugodtan vehetsz használtat, sokam mi is azt tesszük.
A komplett gépek erősen kompromisszumosak, általában elég spórolós a hardver bennük vagy maga a gép feleslegesen túlárazott a "márkajelzés" miatt. Amikor meg van a keret akkor vagy ide vagy a prohardverre dobj ki újra egy kérdést és megírjuk mi az aktuális best-buy a keretedben, Ha nem akarsz összerakással foglalkozni, akkor általában a boltok is összerakják neked.
5.köszönöm.:)
az szuper mert tényleg nekem kínai sajnos az ilyen számítógép hardveres nevek :D...így nem tudom melyik jó és mi nem.
Igen, a videokártyák jelenleg nagyon drágák.
Én is most gondolkodom (nem gamer) gép összerakásán. Úgy tervezem, hogy integrált videokártyás processzort veszek (AMD Ryzen szériában a szám után G-betű van feltüntetve. Pl.: 3200G, 3400G, 4650G, stb.) Ezek mellé nem szükséges videokártyát venni, mert bele van integrálva a chip (például Radeon Vega 8, Radeon Vega 11).
Később, amikor majd lemegy a vga-k (videokártyák)ára, lehet venni egyet. Például GTX1650, GTX1050 Ti, és bele lehet rakni a gépbe.
Én most egy ilyen gép összerakatását tervezem:
alaplap: MSI B450 Tomahawk, vagy MSI X470 gaming max
processzor: AMD Ryzen 5 4650G
memória: Crucial Ballistrix 2x8 GB 3200MHz
videokártya: processzorba integrált (Radeon Vega 7) -ha olcsóbbak lesznek, akkor jöhet egy GTX1050 Ti (most 70 ezer Ft)
ssd: 250 GB (erre legyen telepítve a Windows 10)
hdd: Western Digital 1 TB
táp: Be quiet! Pure Power 11cm 600W Gold (a Seasonic Focus jobb, de drágább is)
ház: Silentium PC Signum
"AMD Ryzen 5 4650G"
"videokártya: processzorba integrált (Radeon Vega 7) -ha olcsóbbak lesznek, akkor jöhet egy GTX1050 Ti (most 70 ezer Ft)"
Ez a proci 90 000Ft.
Egy i5-10400F az 45 000Ft. Azért 45 000-ből már veszel olyan videókártyát, ami jobb, mint az integrált Vega..
40-50 000 között már van hardveraprón GTX1060, RX480, RX570.. ezek a kártyák már rendesen megqrják az integrált Vegát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!