Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyenkor mi van ha CPU-hoz 4...

Ilyenkor mi van ha CPU-hoz 4 és 8 eres csati van?

Figyelt kérdés
Új lapot nézegetek, konkrétan egy Giga féle Z490 UD típusút, de ahogy nézem itt a CPU-nak van egy 4 eres és egy 8 eres csatlakozója is, a táőon viszont csak egy 8 eres van. Ilyenkor a 4 eres maradhat szabadon vagy mindenképp kell a 4 és a 8 eres is hogy működjön?

2021. febr. 5. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

13. oldal

2021. febr. 5. 20:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, azt néztem én is, de számomra nem derül ki, hogy most akkor elegendő csak az egyik? Jó angolom se tökéletes. :(
2021. febr. 5. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Ilyen gyökér és felesleges megoldást :D

Szerintem ha nem tuningolsz és nem valami brutálkazán procid van, akkor elég a sima 4 pines is.

2021. febr. 5. 20:41
 4/7 A kérdező kommentje:
8 pinesem van, ezt enm tudom, hogy a 4-esbe is kell vagy elég csak a 8-as.
2021. febr. 5. 20:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor elég a 8-as.
2021. febr. 5. 20:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi.
2021. febr. 5. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:

A 8 elég. Talán 10900K-hoz kell a 12. Tulajdonképpen ezzel a kábeleket, foglalatot, stb... véded a túlhevüléstől. Mert az alaplap simán bahúz annyi áramot 4 pinen is, mint amennyit 12 pinen ajánlott, csak hát akkor már lehet leolvad valami 😃

8 pin rendben lesz.

Amúgy nem úgy van, hogy a 8-as is tulajdonképpen csak két 4-es egymásbaillesztve?

2021. febr. 6. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!