Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vélemény erről a tápról?

Vélemény erről a tápról?

Figyelt kérdés

[link]

12v-os amper miatt kell, jelenleg ezzel van a problémám. Ehhez hasonlók közt mind azt írják hogy hangos, rossz a ventillátor. Szeretnék végre egy tápegységet ami megbízható. Köszönöm a segítséget!

2021. febr. 4. 16:08
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Gyártó oldalán hol írja a 12V-hoz tartozó ampert?

[link]

Nem találom

2021. febr. 4. 17:21
 12/36 anonim ***** válasza:

Pedig ott van:

[link]

zöld színnel bekereteztem.

"AMD A10-5800K

GTX 950"

Ez a két fogyasztó.

A processzor a 12 V-os ágon max 138 W-ot (11,5 A) ha felvesz:

[link]

a videokártyán meg alapkiépítésben van egy 6 tűs PCIe aljzat:

[link]

ha minden maxon lenne akkor sem venne fel a 12 V-os ágon 75 (PCIe aljzat: 6,25 A) + 75 (6 tűs PCIe tápdugó: 6,25 A) W-nál többet:

[link]

gyakorlatban ennek a töredékét veszi fel:

[link]

szóval nem kell 700 W-os dög.

2021. febr. 4. 17:47
 13/36 A kérdező kommentje:
De akkor mi kell? Nem egyértelmű milyen egy jó táp, és milyen egy rossz táp... Honnan jön a 75W? 6.25A? Aljzat és tápdugó?? Nincs nekem erre kapacitásom, mert nem értek hozzá!
2021. febr. 4. 19:26
 14/36 A kérdező kommentje:
Ja meg ez a belinkelt be quiet ugyanazokat az amperokat tudja mint a jelenlegi tápom, úgyhogy nem értem ez miért lenne jobb mint a mostani, ráadásul kevesebb wattot tud.
2021. febr. 4. 19:28
 15/36 anonim ***** válasza:

"Nem egyértelmű milyen egy jó táp, és milyen egy rossz táp..."

Rendelkezik-e megfelelő védelmi mechanizmusokkal, jó hatásfoka van-e, képes-e leadni a ráírt maximális terhelhetőségnek megfelelő teljesítményt, alacsony-e az általa keltett akusztikai és elektromos zaj - mindezeket a szakportálok tesztjei bizonyítják, amit a #1-es hozzászólásomban szereplő szakfórumban gyűjtöttek össze.

"Honnan jön a 75W?"

Az alaplapon levő, a videokártyák csatlakozására szolgáló PCI Express x16 aljzat két tápfeszültséget ad a rá csatlakozó kártyáknak: 12 és 3,3 V-tot. Az előbbi ág 75 W-tal (vagyis egy kis fizika: P = U * I => I = P / U = 75 W / 12 V = 6,25 A-el), az utóbbi 9,9 W-tal.

Illetve egyes videokártyákon szokott lenni - maximum kettő - külön PCI Express tápdugó: vagy 6, vagy 8 tűs. Előbbi a 12 V-os ágon 75 W-tal, utóbbi 150 W-tal terhelhető. Ott van a belinkelt Wikipedia cikk mindezeket szépen leírja.

"Ja meg ez a belinkelt be quiet ugyanazokat az amperokat tudja mint a jelenlegi tápom, úgyhogy nem értem ez miért lenne jobb mint a mostani"

A Cooler Master gyártó Elite szériája nem egy életbiztosítás - lásd az előbbi szakfórumot - Tier E (potenciálisan veszélyes) besorolást kapott.

"ráadásul kevesebb wattot tud."

A konfiguráció még elméletileg sem fog 300 W-nál többet felvenni a 12 V-os ágon, így felesleges 600 meg 700 W-os táp - egy minőségi, 400 W összterhelhetőségű tápnak elegendőnek kell lennie.

2021. febr. 4. 20:06
 16/36 anonim ***** válasza:

"Kevés a 12V, mert lemegy 12V alá, tesztelve lett"

Na pont ezért neveztem ajtótámasznak. Instabil feszültség, szabvány szerint 10% feszültség eltérésig kell tűrniük a hardwareknek az ingadozást, de az sem egészséges.

Egy normális tápnál terheléstől függetlenül, még ha nem is tud elég áramot adni, akkor is meg kell legyen a 12V feszültség.

2021. febr. 4. 20:46
 17/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A fizikát persze nem értem, mert biztos nem vagyok elég intelligens, de talán értek valamit belőle.

Akkor már egy másik válaszoló által korábban említett ( [link] táp megfelelőnek tűnik? Biztos elég lesz a szétosztott(?) 12V ág? Nekem 50A+ ajánlottak, azért linkeltem a kérdésben lévőt. Persze mostmár tudom hogy túlzás/nem jó.

2021. febr. 5. 00:22
 18/36 A kérdező kommentje:
És ugyanebből a fajtából 500W? [link] Biztosra menni? Azt mondják hangos...
2021. febr. 5. 00:27
 19/36 anonim ***** válasza:

"Nekem 50A+ ajánlottak, azért linkeltem a kérdésben lévőt"

Ha minden 12 V-os tápfelvételt - elméleti maximumon - beleveszünk (CPU: 11,5 A, GPU: 2 * 6,5 A, egyebek: 2-3 A) simán 30 A alatt leszünk - nem kell ide összesen 50 A.

"Biztos elég lesz a szétosztott(?) 12V ág?"

Átlagos, nem túlhajtott használatot feltételezve elég kell hogy legyen.

Ha nagyon tartasz az osztott ágaktól, van a javasolt táphoz hasonló árkategóriájú, minőségű, terhelhetőségű, nem osztott ágas alternatíva:

[link]

2021. febr. 5. 02:07
 20/36 A kérdező kommentje:

Hmmm, akkor nem igazán tudom melyiket válasszam... be quietekre azt mondják hangos... Meg nem annyira értem hogy melyik a jobb, az osztott vagy nem osztott ágas?

Osztott ágak amperjeit össze lehet adni? Mert akkor be quiet többet tud 12V-on mint ez a Chieftec.

2021. febr. 5. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!