Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a probléma ebben az...

Mi lehet a probléma ebben az esetben? Esetleg egyszerűbb megoldás?

Figyelt kérdés

Szóval bele is vágnék az egészbe.

Vettem egy jobb videókártyát 1 hete, hogy tudjak normálisan a jövőben VR játékokkal játszani.

Mivel a gépem előre összerakott volt (HP Pavilion 570-p050) emiatt elég nehézkes volt az új alkatrész beszerelése (Eddig egy GTX 1050 volt benne, és egy GTX 1650 került beszerelésre).

Amivel nem számoltam az az, hogy a GTX 1650-nek szükség lesz PCIe csatlakozóra a működéshez, ami ebben a gépben nem volt meg. (mint mondtam, előre összerakott, így éppen annyi kábel volt, amennyi egyes alkatrészeknek kellett. Mivel a GTX 1050, működött simán alaplapról, ezért nem volt a gépben PCIe csatlakozó).

El is vittem szervízbe, ahol rendeltek bele egy új tápot.

Ez a táp, mint később kiderült, nem fér bele a gépbe (méretre belefér, de nem lehet becsavarozni, mivel a menet nem megy bele).

Azt ajánlották, hogy vegyek egy új gépházat is. Ki is lett választva, viszont a másik szervízes srác eléggé húzta a száját, mutatva valamit a kollégának, hogy ez problémás lehet. Majd azzal zárták le a beszélgetést, hogy "meglátjuk mi lesz, és holnap értesítenek."

Szerintetek hogy lehetne ezt kivitelezni máshogyan?

Amit ott ajánlottam, az az, hogy mivel ki lett véve az optikai meghajtó a gépből, esetleg annak a SATA kábeljét egy átalakítóval át lehetne vezetni a videókártyába PCIe csatlakozóként. Ez le lett szavazva, mondván nem lesz elég az áram neki. Lehet igazuk van, nem igazán értek annyira ehhez.

Ezért is írok ide.

Mit lehetne tenni ebben az esetben?

Válaszokat előre is köszi.

2021. febr. 1. 17:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Neked csak tápproblémád van. Illetve azt csináltál magadnak.

Ha az új videokártyának extra tápcsatlakozója van, de a gyári tápon olyan nincs, akkor Molex csatlakozóról szokták egy átalakítóval megoldani. Már feltéve, hogy maga a táp bírja a terhelést, és van szabad molexcsati rajta.

[link]

Ugyanez, ha molexed nincs, de Sata tápcsatlakozód van

[link]

2021. febr. 1. 19:01
 2/2 anonim ***** válasza:

Héé, te tápcsatlakozóról beszélsz? 6 pin pci tápcsatlakozó kell?

Szabványos az alaplap? ATX minden? Táp, csatlakozók? Minden atx? Akkor simán érdemes csak tápot cserélni.

Amúgy meg molex-ből lehet átalakítani, vagy sata tápkábélből. De ahhoz nem árt, ha legalább 350watt a mostani táp... amúgy felejtős.

Nameg ez sem garancia arra, hogy kompatibilis a vga, mert elég zárt rendszerűek a brand gépek, és nem fogadnak be mindent...

2021. febr. 1. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!