Szamitógép gyorsitása új RAM segitségével?
Van egy elég gyenge számitógépem amit gyorsitani szeretnék. Nem nagyon értek, hogy mi kompatibilis mivel és segitséget szeretnék kérni. Először is a gépem specifikációi:
CPU: AMD Ryzen 3 2200G Raven Ridge 14nm Technology
RAM: Crucial CT8G4DFD824A.M16FF 1x8GB(8GB DIMM DDR4 clocked @ 2400 MHz. 1 of 2 slots used)-ezt a userbenchmark oldal irta.
8,00GB Single-Channel Unknown @ 1199MHz (17-17-17-39)-ezt pedig a Speccy program.
Alaplap: ASRock A320M-DVS R4.0 (AM4)
Gondolom elég ennyi információ. A lényeg az, hogy szeretnék venni bele RAM-ot. A kérdésem az hogy ha új RAMokat veszek akkor ezeket ki kell vennem? 8gb RAMOT szeretnék bele rakni vagy kicserélni. A kérésem annyi, hogy tudnátok irni olyan tipusokat amik találnának az alaplappal? Az ár nem szamit, minőségi RAMokat szeretnék.
Illetve SSD sincs a gépben és azt is szeretnék venni. Az SSD-nél van olyan dolog ami befolyásolhassa a vásárlást a tárhelyen kivül?(pl.kompatibilitás)

Mehet bele egy ugyanilyen 8 GBis memória.
Átlag felhasználásra, egy ilyen gépbe elég lesz a sata ssd

1/2- Köszönöm a válaszod
2/2 Nem játékra használom bár néha LoLozok. Azért akkarom fejleszteni mert kezdtem érezni, hogy megnyitok 2-3 programot(pl.Adobe Illustratort és egy Photoshopot, hátérbe futt egy chrome.) és érzem, hogy nem nagyon birja a gép.A RAMOKat azért akkarom bőviteni mert nem tudom kihasználni a 8gb ramot. 6gb ramot enged használni.Illetve ahogy fent irtam SSD-m nincs, tervezek azt is venni.

4-es
Köszönöm, volt egy idő mikor kerestem, hogy hol tudom átállitani és nem nagyon kaptam választ.

Szerintem ne vegyél ugyanilyen RAM-ot, ha van lehetőséged akkor vegyél egy 2x8GB-os kitet és ezt add el.
A 2X8GB-os kitből is legalább 3000MHz-eset, de inkább 3200MHz-eset. Ehhez a procihoz alapból legalább 2933MHz-es RAM kellene, a benne lévő 1db 2400-as csak lehúzza... :D
Csak felütöttem a PCX-et, ez a legolcsóbb RAM kit:
Ezt bedobod a meglévő helyére, a biosban betöltöd az XMP-t és a két csatornás 3200MHz-es rammal sokkal-sokkal gyorsabb lesz a rendszered.
SSDből akármelyik SATA-s 2,5"-os SSD jó neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!