Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szamitógép gyorsitása új RAM...

Szamitógép gyorsitása új RAM segitségével?

Figyelt kérdés

Van egy elég gyenge számitógépem amit gyorsitani szeretnék. Nem nagyon értek, hogy mi kompatibilis mivel és segitséget szeretnék kérni. Először is a gépem specifikációi:

CPU: AMD Ryzen 3 2200G Raven Ridge 14nm Technology

RAM: Crucial CT8G4DFD824A.M16FF 1x8GB(8GB DIMM DDR4 clocked @ 2400 MHz. 1 of 2 slots used)-ezt a userbenchmark oldal irta.

8,00GB Single-Channel Unknown @ 1199MHz (17-17-17-39)-ezt pedig a Speccy program.

Alaplap: ASRock A320M-DVS R4.0 (AM4)

Gondolom elég ennyi információ. A lényeg az, hogy szeretnék venni bele RAM-ot. A kérdésem az hogy ha új RAMokat veszek akkor ezeket ki kell vennem? 8gb RAMOT szeretnék bele rakni vagy kicserélni. A kérésem annyi, hogy tudnátok irni olyan tipusokat amik találnának az alaplappal? Az ár nem szamit, minőségi RAMokat szeretnék.

Illetve SSD sincs a gépben és azt is szeretnék venni. Az SSD-nél van olyan dolog ami befolyásolhassa a vásárlást a tárhelyen kivül?(pl.kompatibilitás)

2021. jan. 28. 18:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mehet bele egy ugyanilyen 8 GBis memória.

Átlag felhasználásra, egy ilyen gépbe elég lesz a sata ssd

2021. jan. 28. 19:14
 2/14 anonim ***** válasza:
Játékra használod? Ha nem akkor elég a 8gb ram. Ssd-d van?
2021. jan. 28. 19:15
 3/14 A kérdező kommentje:

1/2- Köszönöm a válaszod

2/2 Nem játékra használom bár néha LoLozok. Azért akkarom fejleszteni mert kezdtem érezni, hogy megnyitok 2-3 programot(pl.Adobe Illustratort és egy Photoshopot, hátérbe futt egy chrome.) és érzem, hogy nem nagyon birja a gép.A RAMOKat azért akkarom bőviteni mert nem tudom kihasználni a 8gb ramot. 6gb ramot enged használni.Illetve ahogy fent irtam SSD-m nincs, tervezek azt is venni.

2021. jan. 28. 19:23
 4/14 anonim ***** válasza:
A BIOS-ban egyébként át tudod állítani, hogy az integrált videókártya mennyi RAM-ot foglaljon.
2021. jan. 28. 19:29
 5/14 A kérdező kommentje:

4-es

Köszönöm, volt egy idő mikor kerestem, hogy hol tudom átállitani és nem nagyon kaptam választ.

2021. jan. 28. 20:38
 6/14 A kérdező kommentje:
Szerintetek vegyek még egy úgyan ilyen RAM-ot ami jelenleg és akkor a másik slot is betelik vagy van-e valami értelme mást tipusút venni?
2021. jan. 28. 20:42
 7/14 A kérdező kommentje:
Illetve ha például veszek egy másik tipusú RAMot(pl HyperX) akkor a jelenlegi RAMot ki kell vegyem? Zavarják egymást? Már bocsánat, hogy ennyi mindent kérdezek csak szeretném, hogy letisztázodjon a fejemben.
2021. jan. 28. 20:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb az lenne, ha pont ugyanolyat vennél, amilyen most van, mert akkor biztosan együtt tudnak majd működni (dual channel). Ha másmilyet veszel, akkor vagy fog menni, vagy nem.
2021. jan. 28. 21:08
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2021. jan. 28. 21:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne vegyél ugyanilyen RAM-ot, ha van lehetőséged akkor vegyél egy 2x8GB-os kitet és ezt add el.

A 2X8GB-os kitből is legalább 3000MHz-eset, de inkább 3200MHz-eset. Ehhez a procihoz alapból legalább 2933MHz-es RAM kellene, a benne lévő 1db 2400-as csak lehúzza... :D

Csak felütöttem a PCX-et, ez a legolcsóbb RAM kit:

[link]

Ezt bedobod a meglévő helyére, a biosban betöltöd az XMP-t és a két csatornás 3200MHz-es rammal sokkal-sokkal gyorsabb lesz a rendszered.

SSDből akármelyik SATA-s 2,5"-os SSD jó neked.

2021. jan. 28. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!