Grafikus képzéshez/ jobb játékokhoz milyen gépet raknátok össze?
Sziasztok!
Szeretnék elvégezni majd egy grafikus képzést, eléggé tetszik a dolog az alapján, amit eddig láttam belőle.
Viszont a laptopom épp haldoklik és új gép vásárlása előtt állok, ezért már szeretnék egy olyan gépet összerakatni, amivel később tudnék grafikusként is tevékenykedni. Az Adobe Creative Cloud programjait és gépigényeit nézegettem, de nagyon elvesztem az infokban. Az sem lenne hátrány, ha futna 1-2 jobb játék a gépen (pl Last of Us2, Cyberpunk, Skyrim, stb).
A keretet kb 250 000-300 000 huf közé lőttem. Ez mennyire reális? Tudnátok ajánlani nekem ilyen összegben összeállításokat? (Eléggé laikus vagyok)
Nagyon köszönöm!!
Csak a videokártya árak mentek nagyon fel, 10400f+16gb ram+olcsóbb lap megvan kb 100 ezerből, mellé egy normálisabb táp ~15, ház 12-15, 1tb ssd 35 körül indul, a többi meg marad a kártyára. Beleférsz a keretedbe, csak hát ennél sokkal combosabb kártyát kaptál volna fél éve, vagy kapsz valószínűleg pár hónap múlva. Nyilván ha most kell venned akkor most kell venned, csak legyél tisztában a helyzettel, ne legyen meglepetés ha egy év múlva el akarod passzolni a most 160 ezerért vett kártyádat és adni akarnak érte 40-50 et.
Esetleg ha találsz normális előre összerakott gépet, akkor jó eséllyel nincs, vagy legalább kevésbé van túlárazva a kártya. Csak azokat meg rendszeresen idétlen konfigurációval árulják, szar táp, teljesen aránytalan cpu\gpu kombináció, felső kategóriás procihoz raknak belépő szintű lapot(vagy ami még viccesebb, ha fordítva), és így tovább. De ebben a szar helyzetben érdemes lehet körbenézni.
ha még nem aktuális, akkor megéri várni. hátha job . ajánlat lesz az intel 11. generáció, vagy méglejjebb taszítja a 10 gen prociárakat. tavasszal jön. amd prociárak is mehetnek lejjebb
de tulajdonképpen csak a videokártya árak, amik elszálltak. de az 150-200%-kal.
a többi még jó.
Köszönöm szépen! Ez a gép teljesen jónak tűnik nekem hirtelen.
Egyébként mire gondolsz azalatt, hogy nincs benne semmi erőtartalék?
Köszi! :)
Szerintem arra gondol, hogy fejleszthetőség-jövőállóság nincs benne. az alaplap már most túl van terhelve egy 6 magos procival, mivel a H chipsetes alapalpok irodai használatra lettek tervezve, és nem ilyen fogyasztásra.
Tápegységet le se merték írni, valószínűleg valami olcsó hulladék. Így a 1650-hez hasonló alacsony fogyasztásúakat lehetne csak biztonsággal belerakni. vagy még azt se...
Az ilyen titkolózós összeállításokat jó messzire kerülni kell!
Jobb, ha alkatrészenként rakatod össze. Akkor minőségi géped lesz, és nem egy szétspórolt fos.
Itt kérj javaslatot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!