Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gpu kihasználtsága 0-100...

A gpu kihasználtsága 0-100 között ingadozik föl alá. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
A játékok indokolatlanul laggolnak, az is emiatt lehet? Valaki segítsen légyszi, mitől lehet ez? Mi a megoldás?

2021. jan. 28. 10:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gépspecifikáció, játék folyamán kapott értékek (fps stb.), milyen játék, milyen beállítással? Ezeket jó lenne tudni, mert így kapásból több fennálló probléma is lehet.
2021. jan. 28. 10:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Cpu: amd ryzen 5 2600x

Gpu: sapphire radeon rx 580 8gb nitro+

Ram: 16gb ddr4

Gta 5-ben 100 fps qhd-ban full grafikában. Nem tudom mi lehet a probléma. A minecraft is laggol pedig annak aztán nem kéne.

2021. jan. 28. 10:24
 3/11 anonim ***** válasza:
A tápról is írjál.
2021. jan. 28. 10:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Milyen programok indulnak el bekapcsoláskor?
2021. jan. 28. 10:31
 5/11 A kérdező kommentje:

Nos a táp a gyenge pontja a gépnek.

650w Prittec nagyon hangos ezért ventit is terveztem benne cserélni, kerregnek a csapágyai és gyanúsnak is tartom. 2 napja vásároltam a gépet használtan tehát az előéletéről nem sokat tudok.

2021. jan. 28. 10:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Először is az alábbi dolgokat kellene megnézni:

1. Alacsonyabb felbontáson, kisebb részletességnél ugyanúgy produkálja e a hibajelenséget. (FullHD Medium)

1. MSI Afterburer Rivatuner felmérni a videokártya állapotát játék alatt (Kihasználtság, Hőfok, Fesz. értékek) ezeket összevetni a gyári értékekkel mennyire stimmelnek (persze már ha nincs alapjáraton OC)

2. AIDA-val megnézni stresszteszt alatt a tápegység által leadott teljesítményt, nincs e fesz ingadozás, minden rendben van-e.

3. Ha az AMD Radeon Software-t teljes pompájában raktad fel, akkor DDU-val törölni az egészet, majd szigorúan csak a drivert feltenni és utána tesztelgetni hogy fennáll e még a probléma. (a Radeon Wattman tud bibit okozni...)

4. Miről futnak a játékok? HDD és SSD esetén is érdemes megnézni HD Sentinellel milyen állapotban vannak.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezeket mindenképp csekkold.

2021. jan. 28. 10:36
 7/11 A kérdező kommentje:

Elinduláskor a steam, qtorrent meg böngésző nyílik meg.

Afterburner-ben stabil 50 fok, a gpu Mhz viszont ugrál 300-2100 között, 0mV

A videokártyába menő kábeleket kihúztam és vissza dugtam(olvastam olyat hogy ez is probléma lehet)

Aidát letöltöttem de nem látom át a programot.

Az amd radeon software-t nem rég töltöttem le, de a probléma előtte is fenn állt.

Hd sentinel-ben minden rendben van.

-Teljesítmény 100%

- kondíció 89%

Hőmérséklet: 25 és 28 fok

Remélem hogy a fontos információkat adtam meg.

2021. jan. 28. 10:53
 8/11 anonim ***** válasza:

A steam valszeg nem zavar, a torrent belepofázhat a rendszerbe, főleg ha amúgy ram-ból kifogynál és ezért a pagefile-t használná, de épp el van foglalva azzal, hogy valamelyik torrentedet seed-elje. Egyszerűen rossz lesz pagefile elérése, mert nem csak ezzel foglalkozik a géped, hanem a vinyón rohangál a fej ide-oda. A böngészőnek sem kell futnia a háttérben, mert minek...

Egy jó vírusírtóval is átszkennelném az egészet, ki tudja, mit talál, és valamilyen malware-keresőt is ráengednék, ha a vírusírtó free verziója épp nem tudja. Lehet, hogy a háttérben bitcoint bányászol és nem is tudsz róla. Vagy épp zombi lett a géped. Ártani nem árt.

A megahertzed a játék alatt ugrál? A 300 az olyan, mint amikor csak idle van a kari, a 2100 meg full boost órajelnek néz ki.

2021. jan. 28. 11:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Újra telepítem a gépet, az a tiszta. A torrentet is csak nem rég töltöttem le rá és előtte is volt probléma. Csak egy office-t seed-elek.
2021. jan. 28. 11:50
 10/11 A kérdező kommentje:
A probléma egyébként mindegyik grafikai beállításnál fennáll.
2021. jan. 28. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!