Sérült HDD (laptopból külső) még menthető?
Volt egy régi Acer Aspire laptopom, amit laptopszervizben anno feltuningoltattam egy SSD-vel, és a terás HDD-je bekerült a ROM-olvasó helyére. A laptopot már nem használom, ezért elvittem ugyanehhez szervizhez, és kivetettem a HDD-t, hogy külső vinyóként tudjam használni. Kapott is egy tokot (Logilink) USB csatival.
Ez kb. 1,5 hónapja volt, azóta használtam 2-3 alkalommal a vinyót, pár napja viszont hiába próbálkozok bármivel, “The disk is corrupted and unreadable”, írja a windows pár perc várakozás után. Próbáltam másik USB-hubba tenni, ugyanúgy nem ismerte fel, a 3 partíció ikonképe még megjelenik az explorerben, és kb. ennyi. Biztonságosan sem engedi eltávolítani, mert a windows szerint használatban van (ez esetben “Volume”-ként hivatkozik rá). Checkdisket nem engedi lefuttatni, mert magát a disket nem ismeri fel.
Van bármi, 0,1% esélyem rá, hogy visszanyerjem az adatokat? :/ Van olyan disk recovery program, amivel még érdemes lehet próbálkozni, vagy vigyem vissza a szervizbe? El vagyok keseredve, mert nem azért fizettem 20k-t, hogy ennyi sok adat menjen a kukába. :(
Van asztali géped?
Abba építsd be! Sajnos az ilyen USB HDD cuccok nagyon kényesek. Én is megszívtam már kettővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!