Üdv, 23 át sípol a gépem ha be akarom kapcsolni se kép se egyéb.. Valakit tudna segíteni?
Figyelt kérdés
23 át sípol a gépem ha be akarom kapcsolni se kép se egyéb.. Sípol 23-at aztán 3mp szünet majd ez folytatódik elölről. Videokártyat és Procit akartunk benne cserélni a proceszor nem jött össze mivel nem volt kompatibilis. Aztán a videokártyat ki cseréltük. Össze raktuk az egészet ahogyan az volt majd ki akartam próbálni. Elkezdte ezt a sipolást majd meg néztük hogy minden a helyén van-e. Majd nem jöttünk rá a problémára vissza raktuk az eredeti configjaba ahogy volt. De ugyan úgy elkezdett sipolni, amit észre vettem külső szemlelokent hogy ami van a Táp mellett a hátsó hűtés nem forog eléggé... Ami még gond lehet hogy amikor a processzort cseréltük a legelején a hűtőt elég rosszul szedtük le ugyanis ennek a hutőnek ilyen "szegecses" talpai vannak amivel kell szórakozni meg csavargatni. Voltak rajta ilyen műanyag szegecses és valahogy azok letortek magyarul a pasta tartja ott a hűtőt a helyén semmi más.. Remélem csak ez a lehet a gond. Ha tudtok segíteni kérlek segítsetek..2021. jan. 27. 02:55
1/4 anonim válasza:
Alaplapi kézikönyvet lapozd fel vagy kress rá a manual-ra, vagy a BIOS típusára meg arra: "beep codes" - hogy mit sípol, mi a kód.
2/4 anonim válasza:
Elsődleges a kézikönyv. Anélkül nem lehet előrelépnin
Én azért tippelek egyet. A proci nincs jól a foglalatban. El lehetnek hajolva a processzorlábak. Nagyon óvatosnak kell lenni ennél a résznél.
Intel procinál a lábak az alaplapon vannak, míg amd procinál magán a cpu-n. Szedjétek ki, ellenőrizzétek! ...majd ha kiderült végre mi a hibakód.
3/4 A kérdező kommentje:
Nos az alap lapom: Gigabyte GA-EP43-DS3L ahogy néztem a processzor volt a gond nem volt a helyén teljesen, ismerősöm megnezte memóriát is kivettük és vissza tettük, majd elindult viszont utánna kifustölt (szerintem a proci hűtés) ő szerinte az alaplap. Nem forog már a proci hűtés. Ineteles témáról van szó.. Most hogy már nem forog ismét 23 at csipog. Arra tudok gondolni hogy meghalt a hűtés viszont fogalmam sincs mitől. A proci hűtője:Intel E33681-001 FN836381 1AD127K00-TNP DC12V 0.14A Foxconn. Most új alaplap és hűtés is kell vagy csak a hűtés ment szét, ha szét ment?
2021. jan. 27. 12:16
4/4 anonim válasza:
hűtés nélkül is be kell bootolnia. maga a betöltés nem jelent annyi számítást, amitűl túl tudna melegedni. de ha túl is melegedne, akkor leállna.
továbbra is azt gyanítom, hogy el lettek hajlítva a lábak.
valószínűleg így ki is lett nyírva a proci. vagy az alaplap. vagy mindkettő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!