I5 7600K CPU-nál normális ez az érték? (kép lent).
Azt tudom hogy az alap órajele 3,8GHz, a húzott pedig max 4,2GHz. (intel oldalán néztem)
A program mégis közel 4,4GHz-et ír úgy hogy csak a böngésző van megnyitva, semmi más nem fut.
Valamit én értelmezek félre? Nem piszkáltam semmit az UEFI-ben, 3 éve ugyan úgy van minden ahogy megvettem.
Egyébként a hőmérséklet miatt tettem fel ezt a programot, mert az utóbbi időben rettenetesen elkezdett akadozni egy játék 20-30 perc után. A CPU használat 100%-ot ír feladatkezelőben, ebből a játék (egyébként a Rust az) 95%-ot használ.
Btw 3 év alatt soha nem volt semmilyen problémám, most pár hete kezdődött ez az akadozás.
szerintem az alaplap ha Z, akkor lehet benne olyan funkció, hogy érzékeli, és automatikusan ad neki egy kis kakaót.
Amúgy a pasztád kezdhet öregedni. Jó esetben csak kívül, és akkor az egyszerű. Leszeded a hűtőt, letakarítod, újrapasztázod, mehet vissza a hűtő, és kész. Meglátod majd, hogy mennyit javult. Ha nem tuningolsz meg nincs semmi mániád, akkor Mx-2 is elég.
Rossz esetben viszont lehet, hogy a procisapka alatt öregszik a paszta, amit nem egyszerű leszedni, és gyakorlatlanoknak nem is biztonságos. Régen még nem forrasztotta a chipet a sapkához az intel, hanem ott is hagyományos pasztát használt, ami sajnos elöregszik. Profit érdemes keresni hozzá pl hardveraprón, akinek jó az értékelése. Delid-relid kulcsszavakkal tudsz keresni. De reméljük a külső paszta cseréje megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!