Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Win10 rendszer SSD-n érdemes...

Win10 rendszer SSD-n érdemes kikapcsolni az indexelést?

Figyelt kérdés

2021. jan. 25. 11:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ismétlem.: Sem az indexelést sem mást nem érdemes kikapcsolni az SSD miatt.

Legfeljebb itt a gyorsindítást. [link]

Mert máskülönben jó eséllyel adatvesztésed lesz. Mert azt hiszed hogy kikapcsoltad a gépet, közben nem, és ha lehúzod a lemezt az olyan mintha menet közben húztad volna le. :(

2021. jan. 25. 13:22
 12/19 anonim ***** válasza:
4-es nálad valami nem okés.
2021. jan. 25. 13:24
 13/19 anonim ***** válasza:

Egy kis vitaindító... :)

"12 Things You Must Do When Running an SSD in Windows 10"

"6. Disable Indexing..."

[link]

2021. jan. 25. 13:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kell állítani!! A mai SSD-k nagyobb élettartammal rendelkeznek, mint a HDD-k. Nyugodtan mehet rajta minden, még torrent is. Ha esetleg 2-3 év használat után túl nagynak ítéled a TBW-t (HD sentinelnél kondíció % jelzi, hogy mennyi írás történt, mennyi van még hátra a gyári előírás szerint, illetve kiírja TB-ra, hogy mennyi írás történt)), akkor lehet, hogy érdemes csökkenteni az írást. De erre 99,99%, hogy nem lesz szükség.

Jelenlegi olcsó 480 gigás rendszer SSD-m 169 nap teljes futásidő alatt (2-3 éve vettem, de nem találom az emailt róla) 7,22 TB-ot tudtam írni rá, ami azt jelenti, hogy még 96% van vissza az élettartamából.

Tény, hogy nem nagyon cserélgetem a játékokat rajta, de folyton tele van. Szóval ha így folytatom, akkor pesszimistán számolva is 20 évig jó lesz. De 10 év múlva már kicsinek és lassúnak fog számítani, szóval úgysem lesz haszna. Egyszerűen túlélik azt az időt, amíg van értelme használni őket.

2021. jan. 25. 13:30
 15/19 A kérdező kommentje:

4-es nyilvánvalóan ironizált.

11-es

De az a gyorsindítás pontosan mit jelent? Majd megnézem angolul hogy van, mert így magyarul nem egyértelmű. Azért az elég nyilvánvaló, hogy mikor van kikapcsolva a gép, mikor lehet lehúzni lemezt.

2021. jan. 25. 13:31
 16/19 anonim ***** válasza:

fast startup

[link]

[link]

2021. jan. 25. 13:50
 17/19 anonim ***** válasza:
#8 voltam, visszavonom, amit írtam. :(
2021. jan. 25. 13:56
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem kell semmit sem csinálnod. Egyrészt a Windows 10 felismeri, ha SSD van a gépben, és ahhoz mérten állítja be a dolgokat, másrészt az SSD-k (Főleg a minőségibbek) bőven kibírnak sok TB írást.

Ha valaki sokat használja a gépet, mozgat fájlokat évi 10 TB-nál úgysem fog többet megmozgatni, az pedig meg sem kottyan az SSD-nek. Felesleges ilyesmikkel foglalkoznod.

Azt nézd meg, hogy a trim engedélyezve-e van. Ha igen, nincs más teendőd. Egyébként szinte biztos, hogy engedélyezve lesz.

Parancssor:

> fsutil behavior query DisableDeleteNotify

Ha minden érték nulla (Lehet, hogy csak egy érték lesz, lehet, hogy kettő) akkor nincs teendőd.

2021. jan. 25. 14:40
 19/19 anonim ***** válasza:
2021. jan. 25. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!