GTX 1050 4GB VGA gamer gépbe? Vagy milyet ajánlanátok?
Gamer gép... mondanám, hogy egy RTX 3060-ra menj rá, ha megjelenik, lesz készlet, de amellé kell egy 10400F legalább.
Mid van most, milyen konfig, mibe akarod rakni?
Mi a keret a bővítéshez?
1050 Nagyon nem, de még csak a 1050Ti sem nevezhető gamernek ma. ez a 3-5 évvel ezelőtti belépőszint, amivel már szépen fut pl egy GTA V. De mai új játékokkal nem fogsz tudni játszani. Bővíteni kell a keretet. Használtan RX 580 az a szint, amivel már értelmesen lehet futtatni egy AC valhallát / Cyberpunkot.
Ideiglenes budget megoldásnak pedig jó az RX 470-570 / GTX 1060. 35 ezer alatt.
okés, értem.
AMD most drága. 10400F jelentősen jobb a 3500X-nél, mégis olcsóbb. Ez nyárra sokat változhat.
Videokártya piac pedig teljesen kiszámíthatatlan. Ha nem nő tovább a bitcoin, akkor van esély rá, hogy videokártyák visszakerülnek a piacra, és elkezdődhet feltelítődni, ami aztán az új kártyáknál is lehetőséget ad majd, hogy olcsók legyenek. 3060-at szerintem be lehet lőni célként. Ha kiegyenlítődik a kereslet-kínálat, akkor 120-140 ezer környékén lehetséges. Alá pedig 180-220 körül meg lehet építeni a 10400F alapú gépet. Akár még az is lehet, hogy addigra már 11400F is lesz.
i5-10400f 50k
-MSI b460M-A Pro alaplap 26k (ez a minimum, ettől csak feljebb menj)
-Be quiet System Power 9 500W táp 21k (van több seasonic alternatíva is 5 év garikkal, mondjuk s12III)
-Kingston A2000 250GB m.2 SSD 12k
-Western Digital Caviar Blue 1TB HDD 12k (Ez meg az SSD csak random, az nyilván személyfüggő)
-G.SKILL Aegis 16gb ddr4 RAM 24k (Vagy HyperX Fury)
-Valamilyen gépház ami tetszik 15k
Plusz egy videókártya, minimum rx570 de inkább attól felfele. Hardveraprón 35 ezertől indulnak ezek, garis legyen.
Így pénz is marad bőven monitorra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!