Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A mostani alaplapok miért ne...

A mostani alaplapok miért ne mtámogatják a 3000 Mhz feletti ramokat?

Figyelt kérdés
Vagy csak tuningramokat támogatnak? Csakmert azokat lehet húzni? Azokra sem érvényes a 3000 feletti Mhz?
2021. jan. 23. 22:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Nem egészen, mert az alaplap nyákján belül a vezetékezésnek másnak kell lennie magas órajel esetén, ha nem akarod, hogy állandó hibák legyenek vagy a hibajavítások miatt lassabb legyen. Vastagabb szálak, adott távolság, jobb zavarszigetelés, nagyon messze van a ram a procitól ekkora órajelek mellett. Azért van az alaplapnak is megadott órajele és lesz jóval drágább.

Hacsak nincs valami speciális munkaterület ami megkívánja orbitális baromság amúgy a magas ram órajelet kergetni és csak amiatt 80 ezres alaplapokat vásárolni.

2021. jan. 23. 23:18
 12/31 A kérdező kommentje:

Akkor ha veszek egy tuningramot, vagy bármilyen ami 3200-on felül ketyeg, nem fogja ez a 460-as lap bírni? Én azt hallottam, hogy az alaplap a mérvadó, teát hiába ha intel támogat 2933-ig, de a lap támogat magasabbat akkor annyit fog tudni amennyit az alaplap.

Én csak azt nem értem azon kívül, hogy miért 80 ezrek a Z490-esek azt, hogy miért van benne a DRAM Frequency menüben az akár 8533-ig való húzás, egyáltalán nem értem ezt, ha valaki ezt megmagyarázza azt megköszönném, bár valószínű az csak azért van, hogy húzzák a felhasználók idegeit és ne tudjanak plusz 10%-kal gyorsabb teljesítményt...

2021. jan. 23. 23:21
 13/31 A kérdező kommentje:
A játékok alatt -láttam teszteket, hogy magasabb órajel mellett jobb a tljesítmény- csak ezért kérdezem, ha nem lenne különbség nem érdekelne, hogy mennyin megy a ram, de 10% már fontos!
2021. jan. 23. 23:25
 14/31 anonim ***** válasza:
30 ezres amd alaplap már bír 3000et meg akörül
2021. jan. 23. 23:26
 15/31 anonim ***** válasza:

"az akkor dísznek van vagy most mi a f*/sz van ASUS? Tehát ha veszek egy 4800-as ram kitet akkor nem fogja támogatni, ez tuti?"

Igen, ez tuti.

" teát hiába ha intel támogat 2933-ig, de a lap támogat magasabbat akkor annyit fog tudni amennyit az alaplap."

Ilyen csak a Z-s chipseteknél van, a B és H chipseteknél nincs semmilyen tuning. XMP sincs. Az intel ezt hardveres tiltja.

"egyáltalán nem értem ezt, ha valaki ezt megmagyarázza azt megköszönném"

Már leírtam értelmesen.

Ha RAMot akarsz húzni akkor miért B460-as lapot vettél? Miért nem Z490-et?

2021. jan. 23. 23:26
 16/31 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod, de itt csak 2933-at ír, akkor bírhatja mégiscsak?

[link]

2021. jan. 23. 23:28
 17/31 A kérdező kommentje:
@John_McClane: Sajnos nem tudtam előre, mert a régebbi ASUS Crosshair V Formula-Z-s lap bírta a tuningot -persze tuningram mellett- nem gondoltam volna hogy visszaesés lesz iylen fronton. AZt hittem ez már alap DDR4-es lapoknál, egyáltalán nem gondoltam arra, hogy le van korlátozva ha a DDR4 4800-at is bír...ha tudtam volna akkor veszek egy K-s CPU meg tuningramot, de azt hittem nem lesz ilyen gondom...
2021. jan. 23. 23:30
 18/31 A kérdező kommentje:
2021. jan. 23. 23:33
 19/31 A kérdező kommentje:
A videó alapján csak Multiplayerben van 10% különbség.
2021. jan. 23. 23:35
 20/31 anonim ***** válasza:

"ASUS Crosshair V Formula-Z"

Ez a saját korában egy qrvadrága tuninglap volt bazzki. 8 éve került annyiba, mint most a Z-s lapok :D

Meg ez AMD-s alaplap. Az AMD oldalon most is támogatja majdnem az összes chipset a tuningot, még a 20 000 forintos lapok is.

DDR4 fronton sincs visszaesés, egyszerűen csak az intel kitalálta hogy leránt mindekit egy kis lóvéval és aki tuningot szeretne az vegyen K-s procit meg Z-s lapot. Technikailag ugyanazt csak drágábban :D

Amúgy nem értelek, nyafogsz itt egy 40 000-res lapnál, hogy nincs tuning, igaz 50 000-ért már kaptál volna olyat, aminél van. Bezzeg memóriára simán kifizetnéd a dupla árat - teljesen értelmetlenül.. :D

2021. jan. 23. 23:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!