Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha valaki kicseréli az SSD-t...

Ha valaki kicseréli az SSD-t egy számítógépben, akkor az olyan, mintha egy teljesen új gépe lenne?

Figyelt kérdés

Elloptak több tucat vállalati gépet, ezek mindegyikén a vállalat szoftvere volt, és BitLocker védelem volt rajtuk.

Ha az SSD-t kicserélik, akkor akár fel is tehetik a netre eladni?

Azért kérdezem, mert akkor talán van esély a megtalálásukra egészben. Viszont ha használhatatlan egy ilyen gép, akkor a hardvereiket adják el, amit megtalálni esélytelen.

2021. jan. 21. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"BitLocker védelem volt rajtuk"

A BitLocker nem magát a tárolót védi, hanem csak a rajta lévő partíciókat.

Tehát, az SSD-ken lévő adatokkal (amelyek BitLockerrel voltak védve) nem fognak tudni kezdeni semmit, de ettől függetlenül a partíciók törölhetőek, ezáltal le lehet törölni az SSD-kről mindent, és szabadon lehet őket árusítani.

2021. jan. 21. 17:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Teljes értékű gépek most is, csak egyes adatokhoz nem lehet hozzáférni. Formázás és új rendszer telepítése után gond nélkül használható tovább és eladható mint használt gép. Jó eséllyel meg is fognak a marketplace és magánszemélyek által használható árusító oldalakon jelenni, hiszen ennyi gépet magáncélra nem fognak használni, és megpróbálnak majd túladni rajtuk.

Aki meg nem ért a gépekhez csak a lopáshoz, lehet semmit nem kezd velük, úgy ahogy van megpróbálja eladni. Jófogás, FB marketplace jellegű oldalakat figyeljétek, ezek népszerűek ilyen dolgokra.

2021. jan. 21. 17:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Na igen... a hülyék elég hamar le fognak bukni. Majd írj, ha van fejlemény! Nagyon nézegetném ezeket az oldalakat. Nem kizárt, hogy külföldre viszik. Szlovák, román, ukrán, szerb oldalakat is nézegetném.

És persze a rendőröknek kell pontot tenni az ügy végére.

2021. jan. 21. 19:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha román oldal akkor itt egyről van szó, az pedig az olx.ro

Azon az oldalon az arult dolgok fele tényleg lopott. És ha megveszed is valószínüleg átvernek. Nem is tudom, hogy müködhet egy ilyen oldal.

Régebben az okazii.ro oldal volt, azon az eladót illetve vevőt lehetett értékelni és véleményt írni. De kikopott. Mára már szinte semmit se kapni ott. De az olx, a mint a gazemberség mocsara virágzik. Párszor vásároltam és kis hián megszívtam. Utolsó esélynél egy olyan kártyát küldött a magát programozónak kiadó illető, ami csak egy honapot volt használva és volt rá 3 év garancia. Mondtam nyomtassa ki a számlát + garancia papírt is és tegye a csomag mellé. Persze ugyanaz a kártya csak épp a serial number nem talált a számlán és garancián levő számmal. Felhívtam és mondtam, ha nem küldi vissza a pénzem és fizeti vissza a szállítási költségemet is, minden beszélgetésünket és a kártyát papírjaival viszem át a rendőrségre. Nagyon gyorsan rendelte meg a futárt a kátyáért és hozta is vissza a pénzt. Utólag még felhívott hogy nem akart átverni csak az üzlet biztosan rossz kártyát küldött neki.

2021. jan. 21. 21:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Átvételkor nem voltam otthon és más vette át aki nem igazán ért ezekhez, és nem volt ki leellenőrizze átvételkor, de megbízhatónak is tünt ahogy beszélgettünk. Egyébként ott nincs értékelős rendszer. Na ennyi. Szóval ott és érdemes utánanézned.
2021. jan. 21. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!