Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Konzol, Pc vagy Laptop?...

Konzol, Pc vagy Laptop? Melyik(ek)et válasszam?

Figyelt kérdés
A gépem a korral szépen megöregedett és a videókártyám is tönkrement. Szeretnék hosszú távra beruházni, ami biztos jó lenne számomra. A pc-vel az a bajom, hogy egy komolyabb gép már 250 ezer felett kezdődik. Ami a baj, hogy általában ritkán szoktam játszani, inkább csak esport játékokkal. Néha szokott rám jönni a játszhatnék, és lehet a későbbiekben játszanak nagyobb címekkel is mint pl Cyberpunk ( ha sikerül megcsinalni normálisan), Witcher, Gta 5. Viszont ami a bajom, hogy ezek inkább történetalapú játékok, szóval ha kijatszom már nem biztos, hogy játszanék utána vele. Ilyenkor jönne képbe a konzol, hogy az ilyen játékokat el lehetne adni és így “olcsóbban” kijönni. Nyilván az új konzolokon gondolkodnék el, azokból is a lemezes valtozatokok. Néha, ha jatszanék, akkor csak leülök a kanapéra és kockulok. Viszont kellene nekem egy laptop az iskola miatt és jövőre az egyetemre, ahol előny ha van. És az egyszerűen bárhova magammal tudom vinni. Gépen csak ritkán játszok, akkor is főként az esport játékokkal. Nem tudom mi lenne a legjobb beruházás hosszú távra.

2021. jan. 21. 00:58
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
Az esport játékoknak nincs túl nagy gépigénye (és legtöbbjük ingyenes is) + ha számít, hogy milyen jó vagy benne, akkor szerintem kötelező az egér+billentyű. Ezt persze megoldhatod konzolon is, de gépen torrent alapon kijöhetsz kb nulla forint játékra fordítással. Laptopot rá tudod kötni tv-re kontrolerrel együtt, és mivel sulihoz kelleni fog a laptop, ezért egyértelmű a választás
2021. jan. 21. 01:29
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Most akkor sztorimódos játékok vagy esport? Utóbbi durván kizárja a konzolt, mivel FPS-t vagy egy LoL-t nem tudsz játszani konzolon (lehet, csak kontrollerel elég ratyi).

A PC játékokat is el lehet adni, szóval ez nem szempont. Az sokkal inkább lehet, hogy a konzolos játékok drágábbak. (főleg ha tört verzióval is gémelnél, akkor PC-re ingyenes 😉 )

Xbox SS lenne ugye a jólárazott, de elég durván visszavesznek a tempóból. Gyengébb textúrák, 900p alatti felbontás. Ha ezekre érzékeny vagy, akkor a nagy series X vagy a PS5 lehetséges.

Laptop teljesen kizárt. Az olyan 300-nál kezdődik csak. Inkább 400, ha cyberpunk.

Szóval egy tablet + billentyűzet vagy olcsó használt SSD-s laptop lehet opció a sulihoz. Netezgetni megfelel. 100 körül max.

PC valóban olyan 250 körül van legolcsóbban az időtállóbb.

10400 52

B460 alaplap 30 körül

2x8gb ram 22

SSD 500GB 18e

Ház 10-15

Táp 20

Videokártya: új elérhető áron nincs. Csak a használtpiac lehet ooció. Legolcsóbb új kártya az RTX 3060 lesz most, de az is kereten felüli.

2021. jan. 21. 02:04
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
xsx\ps5 180 ezer felett van(ha találsz egyáltalán valahol), a játék rá meg drágább, gamepass t leszámítva semmiképp sem olcsóbb. Nem muszáj mindent megjelenés napján játszani, 1-3 hónappal később szinte kivétel nélkül mindent meg lehet venni 25-30 százalékkal olcsóbban pc re, még 2-3 hónapra rá meg legfeljebb fél áron. Elszórva van néhány kivétel, de nagyon ritka. A játékok amiket említettél meg cyberpunkon kívül(amit megjegyzem már most 25 euróért be lehet szerezni pc re, konzolra 35-40) meg 5+ évesek, nem úgy tűnik hogy kapkodnál.
2021. jan. 21. 04:22
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

Én alapvetően egy gépet ajánlanék, ne gondolkodj ilyen 250 ezres összegekben.

Ez a gépem 110-et ér így használtan, és még elég jól bírja...jó cyberpunk nem a legszebb rajt.

Intel i5-6400

2*8gb ddr4 ram

rx 480 nitro 4gb

120gb ssd

1tb hdd

110k nem nagy összeg. Esporthoz tökéletes mivel ahogy írták annak végképp nem nagy a gépigénye. Plusz most le lehet húzni engem, de valóban ha story alapú játék kell akkor ott az ingyenes torrent.

Plusz gépben bármit is egyszerűbb cserélni.

Ha a konzol nyerne meg, mert semmit nem kell vele foglalkozni, csak tv-re kötöd és be a játék hajrá.

Használtan meg 60-ból veszel egy dell latitude üzleti laptopot, és játékokat kivéve bármire jó! (lol és hasonlók mennek rajt, volt nekem E7450 )

2021. jan. 21. 08:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#4 110 ből ma nem kapsz ilyen gépet, 480+6400 alig jön ki ennyiből, másod meg még nincs. Az ingyenes torrentről meg annyit, hogy ha nem veszed meg a játékokat amik tetszenek akkor nem lesznek olyan játékok amik tetszenek, azért ehhez nem kell agysebésznek lenni. Ha meg 110 nem nagy összeg, akkor 1-1,5 évesen 3 ezerért megvenni ami tetszik sem az.
2021. jan. 21. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!