Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptopok árai is felmentek....

A laptopok árai is felmentek. Neeem?

Figyelt kérdés
2021. jan. 19. 23:42
 1/9 anonim válasza:
100%
Hát nem nagyon értem a kérdésed, de az tény és való, hogy egy 5 éve 70'000 Ft-os laptop tudását most kB. 150'000 Ft-ért kapod meg. Sőt, valószínűleg az 5. Generációs AMD Ryzen processzorokkal szerelt laptopok is drágábbak lesznek a 4. generációsok újonnan. Az Intel most inkább az olcsó kategóriára fókuszál, míg az AMD a nagyobb teljesítményre.
2021. jan. 19. 23:51
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

gondolom a videókártyák árainak elszállására szeretett volna utalni a kérdező...

nos igen, a laptopok árai is emelkedtek, ahogy az étolja, a kifli és a parizer árai is.

A forint gyengélkedik, inlálódik elég rendesen....

A vírushelyzet eléggé odavert mindennek.

A számítógép alkatrészek gyártása, beszerzése is nehézkesebbé vált. A régebbi VGA kátyákat kifuttatták, az újak pedig még nem elérhetőek. Plusz még a bitcoin bányászok is ráugrattak a piacra.

de hogy a kérdésre is válaszoljak:

Igeeen!

2021. jan. 20. 00:00
 3/9 A kérdező kommentje:
Ugyeee? A fenébeee.
2021. jan. 20. 01:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy beragad az 'e' betű a billentyűzeten nem kell új laptop, nézesd meg szervizben biztosan meg tudják oldani.
2021. jan. 20. 02:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a szeeemélyi igazolványában lehet a probléma
2021. jan. 20. 02:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Miért?
2021. jan. 20. 08:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Home office miatt szinte azonnal hiánycikké váltak a laptopok. Ez már március óta jelen van. Jó, hogy így majdnem egy év után feltűnt 😃😃

Az áremelkedés néhány esetben közelíti a kétszereset is!! Főleg az olcsó kategóriában. Ami egy éve ilyen 70-90 ezer volt, tehát az abszolút belépő szint, 2 magos proci, ami még a netet is alig tudja futtatni... na, ezek kerülnek most 140-150 ezerbe, és alig kapni így is.

A videokártyák csak ősszel kezdtek el drágulni. Oda fokozatosan nőtt az igény, ahogy elkezdtek szárnyalni a kriptovaluták. A készlet elég sokáig kitartott. De manapség ott vagyunk, hogy a kereslet két és félszerese azbelőző generációhoz képest.

A laptoppiac ezen a csúcson túlvan már. Szinte mindenki beszerezte a homeoffice gépét. Még nem vagyunk túl a rajta, még mindig hiánycikk... de az árak már kúsznak lefelé, amibazt jelenti, hogy a gyártás elkezdi beérni a keresletet. Nyáron már szerintem normális közeli lehet a laptopok ára

2021. jan. 20. 08:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert szerinted a laptopokat nem ugyanazok gyártják mint az astali gépeket? De igen és mivel azokba is ugyanolyan alktarészek kellenek, így eléggé furcsa lenne, ha ott nem lenne áremelkedés...
2021. jan. 20. 09:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem követem napi szinten. De négy éve 80-ért vett laptopomat nyáron cseréltem volna, most meg ahogy egyik bajtársam is írta 150-ért van hasonló. Egy merészet akartam lépni, ennél ami van kicsit jobbat. Ami ennél picit jobb az most 250-300. Hát hol élünk?
2021. jan. 20. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!