Max fordulaton halk ventillátor?
Figyelt kérdés
Olyan elrendezéseben vannak a HDD-im a pcmben, hogy 2 közülük egy amolyan "szekrényben" vannak egymáshoz nagyon közel. Egy harmadik fel van erősítve a számítógép oldalára (belülről :D). Ez utobbit telibe kapja 2 140mm-es venti, szóval nem lepődtem meg mikor láttam, hogy 24-25 fokos. Aztán láttam, hogy az előbbi kettő meg 35-6 fokos. Jó, igen, nem is különösebben releváns, hogy hány fokosak és amúgy sem tól megbízható a sensor de na... Találtam itthon egy 9mm-es ventit (nagyobb már nem férne el), beraktam és tényleg jó volt a megérzésem, javult. Most stabilan 27 fokosak. Viszont mivel már ezelőtt is volt 4 ventillátor a gépemben (plussz a vga) szóval csak tápra tudtam felkötni és így maxon megy. Ezáltal figyelmes lettem arra , hogy ez a ventillátor amilyen kicsi, olyan hangos. Logikus mert ugyanaz a motor van benne mint a nagyobb társaiban, csak kisebbek a lapátok, ezáltal nagyobb fordulatot ér el. Szóval szétnéztem a neten és láttam, hogy javarészt is ez a jellemző. sokszor 4-5000 rpm-esek ezek a kicsi venktik. De én nem akarom, hogy ilyen legyen. Valahogy nem tudom "lebutítani", hogy lassabban forogjon? Vagy valaki tud valami más 9mm-es ventit ajánlani ami maxon sem olyan hangos?2021. jan. 18. 17:27
1/2 anonim válasza:
Vegyél egy pwm elosztót aztán olyan fordulatot állítasz be neki amilyet akarsz. 2000 felett mindegyik böszme hangos, a szélzaj ott már teljesen elkerülhetetlen, csak az nem hangos "maxon" aminek a vége 800-1200RPM.
2/2 A kérdező kommentje:
90mm*
2021. jan. 18. 17:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!